Читај ми!

Субвенције, премије, подстицаји

Жетва сунцокрета приведена је крају. Висока прошлогодишња цена и већа отпорност на сушу условили су да сунцокрета буде на око 280 000 хектара, што је више за 30 000 хектара него лане.

Виноградарство је једна од најперспективнијих и и најбрже растућих грана пољопривреде Србије. Наша вина као финални производ наших виноградара и енолога освајају све више златних медаља на престижним светским конкурсима. Број хектара под виновом лозом у последње 4 године повећан је за скоро хиљаду хектара, а данас има 466 нових и савремених винарија. На значају и привлачењу страних гостију добијају и манифестације које се сваког септембра и октобра дешавају у Србији.

За живот на селу доделом средстава за куповину кућа, до сада се одлучило више од шест хиљада људи. Због позитивних демографских ефеката, Влада је издвојила средства за још 350 кућа. За почетак новог живота у селу Влада ће обезбедити додатних 395 милиона динара. Пријава за програм отворена је за брачне и ванбрачне парове, самохране родитеље и појединце до 45. године, све док се не утроше средства.

Влада Србије је изменила више уредби из пољопривреде и ускладила их са ребалансом буџета. Тиме је омогућен наставак исплате по хектару, премија за млеко и подстицаја за квалитетна приплодна грла, као и средстава по свим јавним позивима у пољопривреди за ову годину.

Село Острово једно је од најмањих у општини Велико Градиште, али му је историја врло занимљива. Настало је на некадашњој дунавској ади, а тек од пре пола века, преграђивањем Дунава, спојено је с копном. Некадашњи аласи, данас желе да искористе потенцијале Сребрног језера и полако се окрећу сеоском туризму.

 

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара