Читај ми!

Шта је поручио председник Вучић у Генералној Скупштини УН?

О јучерашњем говору председника Александра Вучића у Генералној скупштини УН , бројним билатералним сусретима и о томе како учешће на светском форуму утиче на решавање питања Косова и Метохије разговарамо са Небојшом Човићем, некадашњим потпредседником Владе Србије.

„Питање је дана када ћемо упутити захтев за одржавање седнице Савета безбедности“, најављено је јуче из канцеларије за КиМ. Који је значај иницирања и одржавања те седнице – такође је питање за саговорника емисије.

Како до јавне управе по мери грађана?

Закон о управном поступку, којим се између осталог регулише рад јавне управе, донесен је 2016-те године. Седам година касније поставља се питање – да ли је Закон остварио свој циљ, да ли је заиста у функцији грађана и привреде или су потребне корекције? Да ли имамо државу по мери грађана и шта би требало учинити да јавна управа заиста буде сервис грађана? Управо о томе ће се разговарати на конференцији која ће ускоро бити одржана у Београду под покровитељством Народне Скупштине Републике Србије, уз учешће домаћих и страних стручњака и у организацији Консултантске куће „Еуросфера“.

Какав је значај Закона о управном поступку за грађане и за привреду? Која искуства из других земаља можемо усвојити како би се побољшао рад јавне управе?

Гости емисије су проф. Стеван Лилић са Правног факултета Универзитета у Београду и Михајло Рабреновић, проф стратегијског менаџмента у јавном сектору. У разговор ће се укључити и проф. Предраг Димитријевић са Правног факултета Универзитета у Нишу и проф. Зоран Лончар са Правног факултета Универзитета у Новом Саду.

Уредник и водитељ је Ивана Прибићевић

 

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке
Dlaka iz ugla oka
Длаке из ока? И то је могуће!