Читај ми!

Славимо и чекамо нове медаље

У Београду је квалификационим борбама у слободном стилу почео рвачки шампионат света. Ово такмичење је и квалификационо за Олимпијске игре у Паризу. 1150 такмичара из 102 земље, укључујући и Русе и Белорусе који ће наступати под неутралним симболима бориће се за првих 5 места које воде директно на највећу свеску спортску смотру. Међу њима је и 20-оро наших рвача и рвачица, а први ће сутра на струњачу Стеван Мићић, Хетик Цаболов и Заур Ефендијев.

 Даме наступају од понедељка до четвртка, а затим ћемо у завршници светског шампионата бодрити борце у грчко римском стилу. Наши највећи адути су браћа Виктор и Мате Немеш, као и искусни Михаил Каџаја. Најбољи спортиста Србије за 2022. годину Зураби Датунашвили због здравствених проблема пропустиће овај светски шампионат.

На светском купу у Рио де Жанеиру наши стрелци Зорана Аруновић и Дамир Микец освојили су златну медаљу у миксу у гађању ваздушним пиштољем.

Наше одобојкашице су на старту олимпијског квалификационог турнира савладале рано јутрос у кинеском Нингбоу екипу Мексика са 3:0. Сутра се састају са Украјином.

Тенисери играју против Чешке меч последњег, трећег кола Девис Купа у Валенсији. Наши су већ обезбедили пласман на завршни турнир, а дуел са Чесима је борба за прво место у групи.

У циљу прикупљања средстава за помоћ појединцима погођеним поплавама, председник УЕФА Александер Чеферин организовао је синоћ у Љубљани хуманитарну фудбалску утакмицу, а сав приход прикупљен од спонзорства, продаје улазница и добровољних појединачних донација (3.512.031 евро) намењен је добротворној фондацији “ПРЕПРОСТО БЛИЗУ”. Овом догађају присуствовали су потпредседник и генерални секретар Фудбалског савеза Србије Бранислав Недимовић и Јован Шурбатовић, а наш савез добнирао је и одређена финансијска средства.

Данас су на програму 4 утакмице 7-ог кола фудбалске суперлиге Србије. Дерби је од 18 часова када се састају Чукарички и Црвена звезда. Касније ће сиграти ТСЦ-Железничар, Вождовац-Младост и Спартак-Војводина. Преостале 4 утакмице овог кола играће се сутра.

У емисији Време спорта и разоноде подсетићемо се успеха кошаркаша и величанственог дочека у Београду, а биће речи још и о уметности и култури.

 Уредник и водитељ Дејан Николић.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара