Читај ми!

Србија се поноси

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић освојио је 24. гренд слем трофеј. Ђоковић је у 10. јубиларном финалу Ју Ес опена освојио четврту титулу шампиона на четвртом гренд слему у сезони. Савладао је Данила Медведева у финалу Ју-Ес опена 3:0, по сетовима 6:3, 7:6, 6:3, и оборио још низ рекора, ова најава је мала да се све поброји. Јутрос је Новак поново освануо на челу АТП листе и тако започео укупно 390. недељу на врху. Мисли шампиона су већ окренуте ка Валенсији, жели да са Србијом постигне запажене резултате у Дејвис купу. Селектор Виктор Троицки је извршио измену у саставу нашег државног тима: уместо Хамада Међедовића, на списку је Никола Ћаћић. Наши ће у групи Ц играти од уторка са Јужном Корејом, Шпанијом и Чешком.

Кошаркаши Србије постигли су велики успех освајањем сребрне медаље на Светском првенству. У финалу су Немци били бољи од наших играча , славили су са 83:77 у финалу Мундобаскета. Српски кошаркаш Богдан Богдановић изабран је у идеалан тим Светског првенства. По завршетку ове лепе приче, авион компаније "Ер Србије" "Михајло Пупин" полетео је први пут на директној релацији између престоница Србије и Маниле. На чартер лету се тиму, стручном штабу и члановима делегације Кошаркашког савеза Србије придружио и Бориша Симанић, који је провео време у болници после две операције и одстрањивања бубрега. Очекивано време доласка наше експедиције је 23.31 час.

Одбојкаши Србије савладали су селекцију Чешке у осмини финала Европског првенства 3:0, по сетовима 25:21, 26:24, 25:21 и пласирали се у четвртфинале турнира. Најефикаснији играч Србије против Чешке био је Александар Атанасијевић са 14, а Павле Перић уписао је поен мање. Наредни меч Србија игра сутра од 18 часова са фаворизованом селекцијом Пољске, коју многи виде као победника овог такмичења. Игор Колаковић и његови изабраници учиниће све да им то не дозволе.

Фудбалери Србије победили су у Каунасу екипу Литваније са убедљивих 3:1 у утакмици квалификација за Европско првенство у Немачкој. Све голове за нашу селекцију постигао је Александар Митровић у првом полувремену, после одличних центаршутева Младеновића и Тадића. Једини гол за Литванце постигао је Палаускас у 45. минуту, после лоше реакције одбране српског државног тима.

Веслачица Јована Арсић на Светском првенству на Ади Циганлији обезбедила је визу за Олимпијске игре у Паризу, пошто је освојила девето место на у дисциплини скиф. Арсићева је 29. спортиста који ће представљати Србију на ОИ у Паризу. Николај Пименов , у мушком скифу, јуче је заузео шесто место у Б финалу, а укупно 12. место на СП. Чућемо разговор са Јованом Арсић и тренером Николом Стојићем.

Српски спортисти учинили су нас тако поносним, постижући планетарно вредне резултате на међународној сцени. Који су бенефити тих сјајних успеха, одоговара Сандра Раденовић, социолог спорта, професорка Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду. Емисију припрема Спортска редакција Радио Београда 1.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару