Читај ми!

Србија- земља спорта

Не зна где човек пре да погледа- свуда наши, на сваком кораку, само да се уклопе термини. Одбојкашице, одбојкаши, кошаркаши, тенисери- а међу њима свуда Срби у главним улогама. Ко воли спорт, заиста ових дана може да ужива. Новак Ђоковић и Ласло Ђере, јунаци са насловне стране ове најаве, вечерас играју међусобни меч на турниру Ју Ес опен, у оквиру трећег кола. Оавј сусрет неће почети пре 2 сата и 30 минута на терену `Артур Еш`. У сусрет овом мечу, своје опсервације износи тениски стручњак Радмило Арменулић.

Истина, не може се баш увек побеђивати. Кошаркаши су били тако близу победе у мечу са Италијанима, на крају су га играчи са Апенина решили у своју корист - 78:76 у првом мечу друге фазе Светског првенства.Србија је од селекције Италије на сличан начин изгубила у Београду у склопу квалификација за Олимпијске игре у Токију, потом у Берлину на последњем Европском првенству и на Акрополис купу у Атини ове године. Кошаркаши Србије у другом колу играју против кошаркаша из Доминиканске Републике у недељу од 14 часова.

Одбојкашице Србије играју у брилијантној форми, врло лако пала је и Чешка - 3:1. Вечерас, од 20 часова и 30 минута, наше девојке играју са Холанђанкама за улазак у финале, први полуфинални дуел игра се у поподневним сатима, на паркету ће од 17 часова бити Италија и Холандија. Чућемо највећу ваздушну опасност по Холанђанке- стамену Тијану Бошковић, затим волшебну Мају Огњеновић, док ће о самом мечу говорити и одбојкашки тренер, наш стручни консултант током овог такмичења, Никола Јерковић

После лаког задатка против Швајцарске и сусрета са незгодном Белгијом, српски одбојкаши се сусрећу са једним од фаворита за злато. Ривал је актуелни светски и европски првак Италија, домаћин у Перуђи.Пренос ове утакмице је од 21 час на Другом тв каналу РТС-а. Најзад, ту је и фудбал- нови порази наших клубова на међународној сцени. Док ће се Партизан окренути обавезама на домаћој сцени, Чукарички је добио ривале за групно такмичење у Лиги конференције: Чукарички ће играти у групи Ф са Ференцварошем, Фиорентином и Генком. Фудбалери ТСЦ-а ће у групној фази Лиге Европе снаге одмеравати у Групи А са Вест Хемом, Олимпијакосом и Фрајбургом. Селектор фудбаласке репрезентације Србије Драган Стојковић објавио је коначни списак играча за утакмице са Мађарском и Литванијом, у квалификацијама за Европско првенство.

О овим и другим дешавањима у данашњем `Спортском журналу`. Слушајте данас оно о чему ћете сутра читати у новинама. Емисију припрема Спортска редакција нашег програма.

Уредник и водитељ Жељко Стефановић

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару