Читај ми!

Идемо даље!

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић победио је са 3:0 Француза Александра Милера у првом колу Ју-Ес опена, по сетовима 6:0, 6:2, 6:3. Најбољи српски тенисер је за свега 23 минута освојио први сет, не дозволивши ривалу да освоји ниједан гем. У истом ритму је наставио и у другом сету и освојио прва два гема, пре него што је Француз први пут успео да се упише на семафор. Француз је, за разлику од прва два, добро ушао у трећи сет, освојио је прва три гема на свој сервис, а онда је Ђоковић успео да освоји брејк, поведе са 4:3, потом га и потврди. Остало је била рутина...Најбољи тенисер свих времена ће у наредном колу играти против Шпанца Запате Миралеса који је после три сета (6:4, 6:4, 6:3) победио Итана Квина.

Од српских представника на терен ће данас само Душан Лајовић, чији је меч са Јибинг Вуом, 23-годишњим кинеским тенисером, постављен као последњи на терену број 4. Програм на том стадиону креће у 17.00 по централноевропском времену, а пре Лајовића и Вуа, на програму су три меча. Ласло Ђере такође је изборио пласман у друго коло Ју Ес опена, пошто је савладао Брендона Накашиму са 3:0, по сетовима 7;4, 6:4, 6:4. Миомир Кецмановић није успео да се пласира у друго коло , поражен је од Перуанца Хуана Пабла Вариљаса резулатом 3:1.

Кошаркаши Србије савладали су Порторико 94:77 у дуелу за прву позицију у групи и пролазак у наредну фазу такмичења.По 17 поена постигли су Богдан Богдановић и Никола Јовић који је проглашен и за играча утакмице. Алекса Аврамовић убацио је 15 поена, док је Милутинов уписао дабл-дабл са 12 поена и 15 скокова. Сутра селекција Србије, ујутру од 10 часова по нашем времену, игра са репрезентацијом Јужног Судана, која је једно од пријатнијих изненађења Мундобаскета. Из Маниле се за `Спортски журнал` јавља новинар Радио Београда 1 Слободан Малетић

Чућемо и одјеке Светског првенства у атлетици, саговорници Снежане Пантовић која је била у Будимпешти су Ангелина Топић, спортски директор Српског атлетског савеза Михаила Дудаш и Марко Ристов, наш човек који је био директор шампионата у главном граду Мађарске.

Одбојкашице Србије су као од шале почистиле са паркета репрезентацију Шведске, ни секунде није било дилеме око победника. Још једном је Тијана Бошковић показала због чега је сматрају одбојкашким ванземаљцем: не зна се да ли је опаснија када смечује, када `кува` или када пласира лопту на противнички део терена. И све њене колегинице из репрезентације заслужују комплименте за разноврстан асортиман лепих потеза, који су били и корисни. Овом победом наше девојке пласирале су се у четвртфинале Европског првенства, где ће им противник бити репрезентација Чешке која је савладала екипу Украјине са 3:2.Овај меч игра се сутра од 20 часова. У Перуђи стартују и одбојкаши Србије , сутра од 21 час играју први меч на Светском првенству са селекцијом Швајцарске.

У данашњој емисији, дакле, пратимо светска првенства за одбојкаше и одбојкашице, ођављујемо шампионат планете у атлетици, причамо о једном од највећих светских тениских турнира. Спортска редакција Радио Београда 1 својски се потрудила да слушаоци нашег програма имају све информације са значајних спортских догађаја, који су обележили ово лето. Нешто у форми преноса, често кроз изјаве са лица места, као и кроз ове емисије, коју заједнички реализују новинари ове рубрике.

Уредник и водитељ данас је Жељко Стефановић

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару