Читај ми!

Тијана као тајфун

Одбојкашице Србије савладале су Пољску са 3:1, по сетовима, 18:25, 25:13, 25:23, 25:18 и уписале трећи тријумф у групној фази Европског првенства. Наша селекција тренутно заузима прво место у групи са максималних девет бодова. Данас девојке имају слободан дан, следе дуели са Мађарском и домаћином Белгијом. Чућемо шта кажу наш селектор Ђовано Гвидети и одбојкашице Бојана Дрча и Бианка Буша, као и наш стручни консултант, аналитичар и одбојкашки тренер Никола Јерковић.

Селектор Србије Драган Стојковић саопштио је шири списак играча који конкуришу за састав репрезентације у квалификационим утакмицама за ЕУРО 2024 против Мађарске и Литваније. Србија ће 7. септембра дочекати Мађарску, док ће 10. септембра у госте отићи код Литваније. На ширем списку селектора Стојковића налази се 31 фудбалер, коначна листа играча биће обелодањена 1. септембра. Међу позванима нема Дарка Лазовића, али дебитује нови нападач Салцбурга Петар Рацков, ту је први пут и голман Каљарија Борис Радуновић.

Нови фудбалски стадион у Дубочици крај Лесковца свечано је отворен. Одигран је меч Прве лиге Србије између Дубочице и Новог Сада који је завршен победом домаћина 2:1. Ово здање у `српском Манчестеру`, како су некада звали град роштиља, део је великог улагања у оквиру којег су изграђени стадиони у Зајечару и Лозници. Капацитет му је осам хиљада места и испуњава критеријуме Уефе.

Nova smena na trenerskim klupama Super lige: Predraga Rogana na klupi pančevačkog Železničara zamenio je Aleksandar Linta, koji je danas već odradio prvi trening sa igračima novog kluba. `Dizelka sa Tamiša` krenula je u elitnoj diviziji pobedom, usledila su tri poraza i uprava je osetila potrebu da reaguje.Čućemo obrazloženje predsednika Železničara Zorana Naunkovića i razgovor sa Aleksandrom Lintom, po stupanju na novu dužnost. Pre Železničara, Linta je s klupe vodio ekipe Radničkog iz Kragujevca, Voždovca, Radnika i Mladosti GAT.

Завршено је Светско фудбалско првенство за даме у Аустралији и Новом Зеланду. Виђен је атрактиван фудбал чак 32 земље учеснице, много погодака, од којих су неки као за изложбу, перфектних акција, потеза достојних највећих светских мајстора. Наш стручни консултант био је свих претходних дана Перица Крстић, чији је ЖФК Машинац први клуб за даме на овим просторима. Крстић каже да је Шпанија заслуженои славила у финалном мечу са Енглеском, више је него задовољан данима женског фудбала на малим екранима, жали што у завршници није било Кине или Бразилке Марте, која је код дама оно што је Меси у мушком фудбалу. Укратко, рекапитулација виђеног на Мундијалу за жене, уз напомену да је Шведска заузела треће место, док је један од домаћина, Аустралија, био четврти.

О овим и другим вестима можете слушати у нашој редовној поподневној емисији, коју припрема Спортска редакција Радио Београда 1.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару