Читај ми!

Са врха Азербејџана

Прва организована група српских планинара попела се овог августа на највиши врх Азербејџана Базардужу, 4466 м над морем. У групи је било деветоро планинара из Србије и један из Црне Горе, у организацији Планинарског спортског клуба Победа из Београда. Групу су предводили Ранко Краљ и Бранко Дикић из Победе и локални водич Бабек Орбанли. Најискуснији члан ове експедиције Ненад Славковић пренеће нам данас устиске са овог атрактивног путешествија.

Фудбалски клуб Келти са Новог Београда основан је 2022. године, а у такмичења под ингеренцијом Фудбалског савеза Београда укључио се претходне јесени. Међу члановима су некадашње велике наде овдашњег фудбала које, у неким тренуцима, нису имале срће, али им је срце још увек жељно фудбала и своје знање показују на теренима главног града и његовим предграђима. Игор Мирић, наш данашњи гост, с поносом прича како су неки од играча за кратко време пронашли ухлебљење у Сједињеним Америчким Државама и ако већ наши морају у свет- нека им сигурност уговора и све остало гарантује клуб, а то су Келти.

Представљамо и нови спорт на овим нашим просторима, који је хит у Америци, зове се- корнхол. У свету се тренутно игра на готово свим континентима, рекреативно или професионално. Америчка корнхол лига, као кровна организација, планира да уведе овај спорт на Олимпијске игре 1928, године, па да не буде да нисмо на време скренули пажњи и нашој јавности. У гостима нам је Марко Антонијевић, један од оснивача корнхол организације код нас. Упознаће нас са правилима и чарима овог спорта за кога је, нажалост, мало ко чуо код нас. Марко и другови раде на томе да се ситуација по том питању измени...

Пратимо и сва велика такмичења која се тренутно дешавају у свету, од атлетике, преко одбојке и стрељаштва. Регистроваћемо и низ културних дешавања која се одржавају широм Србије. Најављујемо и концерт кога наша кућа организује ускоро на Краљевом тргу на Златибору, са доајенима народне музике, у поводу 99 година постојања Радио Београда и шездесет година наше музичке продукције. У реализацији емисије учествују Милош Милојковић, Дејан Васовић, Катарина Епштајн и Срђан Манојловић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару