Читај ми!

Зора је сванула

Умало заиста да потраје до зоре, сваки минут изгледао је као година навијачима црно-белих, на крају све се добро завршило- Партизан је у плеј офу квалификација за Куп конференције. Пошто су анулирали предност гостију, решили регуларни ток меча у своју корист са 2:О, мушки су одиграли и два продужетка, током којих су остали и без неуморног Кристијана Белића због другог жутог картона,а онда- пенали. Игор Дуљај је препустио играчима да сами одреде извођаче удараца са беле тачке и, очито, избор је био добар. На крају баладе, Партизан се пласирао даље и већ почиње припреме за наредни меч са неугодним данским представником Нордсјеландом. Утакмицу игрануи на стадиону Партизана коментарише Владо Чапљић.

Вест од данас: фудбалски клубови Партизан и Раднички из Крагујевца неће играти утакмицу четвртог кола у недељу од 17:15 часова, пошто је београдски клуб тражио одлагање које је одобрила Заједница клубова Супер и Прве лиге Србије. Таман што се констатовало да је лепо када смо први пут сложни у фудбалској Србији, стиже реакција из Крагујевца: одлука о одлагању меча је скандал! Игор Конатар, директор Крагујевчана, јавно саопштава: – Нема то никакве везе са Партизаном, то је клуб са којим имамо одличне односе и ми им желимо од срца да стигну што даље у Лиги конференције, али да два дана пре утакмице сазнајемо да је утакмица одлозена, то је нечувено. Не знам да ли људи схватају коју штету и компликације смо претрпели , од спортског, па до финансијског аспекта.` Било како било, Партизан ће у двобој са Данцима, док ће Чукарички у плеј офу за Лигу Европе играти са Олимпијакосом. Подај, Боже, да се наши фудбалски клубови сложе...

Женска одбојкашка репрезентација Србије игра против Украјине први меч на Европском првенству. Наше одбојкашице бране сребро из 2021. године, са селектором Ђованијем Гвидетијем желе још један висок пласман. Меч са Украјином игра се у Генту од 17 часова, уз директан пренос на Првом ТВ каналу РТС-а. Србија се такмичи у Групи А, у белгијском Генту, а осим Украјине, противнице селекцији Ђованија Гвидетија предстоје мечеви са Словенијом, Пољском, Мађарском и домаћом екипом. Пласман у осмину финала шампионата оствариће прве четири екипе из сваке од четири група. У сусрет Европском првенству и првим мечу са Украјином, разговарамо са одбојкашкимтренером Николом Јерковићем.

Стрелци Србије Зорана Аруновић и Дамир Микец освојили су 12. место у такмичењу мешовитих парова ваздушним пиштољем на Светском првенству у Бакуу. Одржана су и надметања микс тимова ваздушном пушком, у коме су Србију предстаљала два пара. Андреа Арсовић и Милутин Стефановић су заузели 25, а Теодора Вукојевић и Лазар Ковачевић 32. позицију у конкуренцији 77 миксева. Првенство се наставља у суботу појединачним такмичењима ваздушном пушком, у којима ће учествовати Андреа Арсовић, Ивана Анђушић Максимовић, Теодора Вукојевић, Милутин Стефановић, Миленко Себић и Лазар Ковачевић. Јована Тодоровић ће гађати у првом делу квалификација МК спорт пиштољем. Дамир Микец је јуче, подсетимо, комплетирао своју колекцију медаља, освајањем сребра у гађању ваздушним пиштољем.

Новак Ђоковић савладао је Гаела Монфиса са 2:0 (6:3, 6:2) и пласирао се у четвртфинале Мастерса у Синсинатију. Противник у борби за пласман међу најбоља четири на турниру биће му Тејлор Фриц, којем је Душан Лајовић предао меч први вођству Американца од 5:0 у првом сету. Монфис је после меча замолио Новака да му се потпише на дрес, изјавивши: `Част и задовољство је играти против најбољег у историји`. Чућемо импресије тениског експерта Радмила Арменулића.

Доста спортских дешавања пред нама, доста материјала и за нас који припремамо ове емисије, дакле за Спортску редакцију Радио Београда 1.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.


 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару