Читај ми!

Наша деца без премца

 Адриана Вилагош и Ангелина Топић још једном су, по ко зна који пут, оправдале наде и очекивања љубитеља атлетике и из светог града Јерусалима враћају се као првакиње  света у скоку у вис, односно бацању копља. Подсећамо и да су Теодора Биберовић и Александрија Митровић у троскоку дошле до сребрне и бронзане медаље, па је учинак српских старијих јуниора на шампионату планете за атлетичаре до 20 година заиста изузетан. У разговору за Радио Београд 1 то потврђује и директор Српског атлетског савеза Слободан Бранковић.

Фудбалери Партизана представили су се у јако лошем светлу у утакмици са Сабахом који- упркос победи- такође није оставио богзна какав утисак, нити икога уверио да се ради о квалитетној екипи. У јучерашњем дуелу два средње жалосна тима, домаћи су били бољи за два гола, а тренеру Партизана Игору Дуљају, његовом струћном штабу и навијачима обезбдеили главобољу и питање које лебди, може ли боље и више у реваншу у Београду. Сабах је екипа која се може победити резултатом који је потребан, ако Партизан буде, рецимо, одиграо као против Војводине пре неки дан у Новом Саду. Брине и податак да су представници Србије изашли четири пута на терене на почетку европске сезоне и исто толико пута терен напуштали погнутих глава. Чућемо шта каже Дуљај, вредни младић и стручњак који често покушава и немогуће, коме сигурно није лако, као и један од ретких играча црно-белих који за јучерашњи учинак није заслужио већу критику, Никола Антић.

Ивица Момчиловић члан је незаборавне генерације Црвене звезде која је дрмала фудбалском Европом, а била и најбоља на свету.У наставку каријере, када се посветио тренерском занату, Ивица је више сезона био члан стручног штаба нашег најтрофејнијег клуба, али и учитељ неколицини генерација Звезде, за које су тада играли данас европски признати асови. Од ове сезоне, Момчиловић је шеф струке у ФК Трајал из Крушевца, клубу који ће ове године бити у трећој фудбалској дивизији Србије. По сваку цену `гумари` желе да се врате у Прву лигу, имали су квалитетне припреме у Северној Македонији, реконструисали играчки погон и желе да обрадују спортски Крушевац, у коме је име Ивице Момчиловића врло цењено, из доба када је бранио боје Напретка.

Наш стручни консултант када је у питању Светско фудбалско првенство за даме, Перица Крстић, и јутрос је имао пуне руке посла, пратећи прве две утакмице четвртфинала такмичења. Шпанија је јутрос, после продужетака, савладала Холандију резултатом 2.1, док је Шведска неочекивано славила над селекцијом Јапана, истим резултатом. Сутра пре подне за место у полуфиналу надметаће се Аустралија и Француска, односно Енглеска и Колумбија.

Представљамо и Јелену Цветковић, прву даму која је главни арбитар на утакмицама Супер лиге Србије и која је међу 25 најбољих женских судија на европској ранг листи. Биће, разумљиво, и других вести из света домаћег и међународног спорта, у емисији коју припрема Спортска редакција Радио Београда 1.


Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

Спортски журнал Спортски журнал

Autor:
Спортска редакција Радио Београда 1

Слушајте данас оно о чему ћете читати у сутрашњим новинама! [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару