Читај ми!

Неки нови клинци

После јучерашње сребрне медаље Теодоре Боберић и освојене бронзе Александрије Митровић, стигле су нам нове лепе вести са Светског првенства за атлетичаре до 20 година, чији је домаћин Јерусалим. Атлетска делегација Србије, наиме, на прагу је нових медаља у Израелу. Ангелина Топић се пласирала у финале у скоку у даљ резултатом 6,50 метара. Финале ове дисциплине на програму је у четвртак пре подне. Адриана Вилагош је у квалификацијама у дисциплини бацање копља забележила хитац од 54,71 метара. Финале у бацању копља на програму је сутра од 18.27 часова. Пласман у финале изборио је и Никола Костић у дисциплини 400 метара препоне. Он је освојио прво место у полуфиналној групи, пошто је 400 метара претрчао за 50,54 секунди. Финале је на програму у четвртак од 16.45 часова. Милош Нисић је у полуфиналу трке на 200 метара освојио треће место (21,01 секунда) које му је такође обезбедило борбу за медаљу. Финална трка је на програму вечерас од 19.05 часова.

Кошаркаши Србије су на отварању Акрополис купа савладали домаћина Грчку 71:64. Изабраници селектора Пешића показали су неколико добрих сегмената игре, али и ствари на којима дефинитивно треба радити у наставку припрема.Вечерас у Атини за ривала имају селекцију Италије. Србија се са селекцијом са Апенина састала шест пута у последњих пет година и уписала четири тријумфа, додуше у пријатељским мечевима. Дуел у Атини почиње у 18.45 часова.

Брага је јуче на свом терену победила ТСЦ резултатом 3:0 у првом међусобном дуелу у квалификацијама за Лигу шампиона. Фудбалери Партизана отпутовали су у Баку на први меч трећег кола квалификација за Лигу конференција са екипом Сабаха. Тренер Партизана Игор Дуљај одвео је у Азербејџан 24 играча, укључујући и тројицу голмана. Фудбалери Партизана одрадиће тренинг вечерас од 18 часова. Војводина је, по испадању са европске сцене, променила тренера: уместо Радослава Батака, тренер `лала` сада је Ранко Поповић, са дугогодишњим стажом у азијском фудбалу- Јапану, Тајланду, Индији, али и Аустрији и Шпанији. Последњи пут је био у Србији на клупи суботичког Спартака у сезони 2008/ 2009.

Женски фудбалски клуб Машинац са Делијског виса у Нишу почео је припреме за нови шампионат, савладао у пријатељском мечу Раднички из Пирота са 5:0 и имао корисно гостовање у Тетову, где им је ривал био првак Северне Македоније, екипа Љуботена, иначе стари спортски пријатељ нашег клуба. Перица Крстић, родоначелник Машинца, али и нашег женског фудбала, коментарише дешавања на Светском фудбалском првенству у Аустралији и Новом Зеланду, где се стигло до четвртфинала. Прва два сусрета ове фазе такмичења заказана су за петак.

О овим и другим актуелностима из света спорта можете слушати на програму Радио Београда 1, у емисији коју припрема наша Спортска редакција.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Спортски журнал Спортски журнал

Autor:
Спортска редакција Радио Београда 1

Слушајте данас оно о чему ћете читати у сутрашњим новинама! [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару