Читај ми!

ТСЦ спреман за Брагу

Први пут у историји наша фудбалска сцена имала је пет представника за европска такмичења, од јуче их је четири. Војводина није успела да анулира предност Апоела из првог меча, и други пут је поражена идентичним резултатом 2:1. Екипа ТСЦ-а интензивно се припрема за двомеч са португалском Брагом, којој се приписује улога фаворита, али вицешампион Србије сигурно се неће лако предати у мечевима квалификација за Лигу шампиона. ТСЦ је јуче, у унапред одиграном мечу 2. кола првенства, у Нишу савладао Радничког са 3:0, чућемо очекивања председника клуба из Бачке Тополе, господина Јаноша Жемберија. Утакмицу `лала` на стадиону `Карађорђе` коментарише наш интернационалац, фудбалски тренер Иван Голац.

Одбојкашице Србије завршиле су део припрема за Европско првенство на Палама, где су изузетно топло и срдачно дочекане. Никола Милосављевић, тренер у стручном штабу нашег државног тима, обавештава нас да у недељу девојке путују у Фиренцу, са Италијом имамо традиционално добре односе. Од Маје Огњеновић до девојчица Хене Куртагић и Александре Узелац, свих 14 девојака са списка за Италију једва чекају сваки наредни меч,а највише почетак првенства Старог континента које се игра у чак четири европске земље.

Престоница Србије биће током првих септембарских дана центар светског веслања. У периоду од 3. до 10. септембра ове године на Савском се језеру, на Ади Циганлији, одржава Светско првенство у веслању 2023. године. Град Београд, а са њим и наша земља постају по први пут домаћини светског шампионата у веслачком спорту за сениоре. Разговарамо са Душаном Ковачевићем, председником Извршног одбора Веслачког савеза Србије и директором такмичења.

Подсећамо и на меморијални турнир у рвању Љубомир Ивановић Геџа, који се током викенда одржава у Младеновцу. После успеха наших тениских девојчурака Лане Вујовић и Душице Поповски, које су бриљирале на јуниорском Вимблдону, односно запаженог издања Ене Илић у Италији, чућемо Силвију Хегедиш, тренера нашег државног тима, уочи Европског шампиона за јуниорске репрезентације.

Биће, наравно, и других актуелности из домаћег и међународног спорта. Емисију, као и сваког дана, припрема Спортска редакција Радио Београда 1.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

Спортски журнал Спортски журнал

Autor:
Спортска редакција Радио Београда 1

Слушајте данас оно о чему ћете читати у сутрашњим новинама! [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару