Читај ми!

Атлетске наде у Јерусалиму

У Јерусалиму се од 7. до 10. августа одржава Европско првенство у атлетици за старије јуниоре и јуниорке, а Србију ће на том такмичењу представљати 18 спортиста. У женској конкуренцији Србију ће представљати: Ангелина Топић (скок увис и скок удаљ), Адриана Вилагош (бацање копља), Саима Мурић (1.500 метара), Мејра Мехмедовић (3.000 метара и 3.000 метара стиплчез), Милица Томашевић (3.000 метара), Зорана Рокавец (скок увис), Теодора Боберић (троскок и скок удаљ), Наталија Драгојевић (троскок), Александрија Митровић (троскок) и Дуња Седлачек (скок удаљ). На такмичењу у Израелу Србија ће имати и осморицу атлетичара: Милош Нисић (200 метара), Никола Костић (400 метара с препонама), Страхиња Радаковић (110 метара с препонама), Бојан Новаковић (110 метара с препонама), Михајло Катанић (400 метара с препонама), Алдин Ћатовић (3.000 метара), Јован Странић (бацање кладива) и Стефан Јованов (бацање кугле).

На Светском фудбалском првенству за даме у Аустралији и Новом Зеланду, првом шампионату који се игра са 32 репрезентације, голова има у неограниченим количинама. Било их је и данас,а добили смо имена још четири селекције за осмину финала, које почиње 5. августа. То су Шведска, Француска, затим Јужна Африка која је савладала Италију 3:2 и Јамајка која је ремијем са Бразилом, без голова, обезбедила пласман међу 16 најбољих,а `кариоке` избацила из даљег надметања. Досадашњи ток СП коментарише Перица Крстић, родоначелник женског фудбала на овим просторима и уважени тренер и аналитичар.

Меморијални турнир Љубомир Ивановић Геџа одржава се ове суботе у Младеновцу. Идеална прилика да се провере снаге пред светски рвачки шампионат, чији је домаћин Београд. Наш саговорник је селектор рвачке репрезентације Србије Милорад Докманац.

У Београду је, после краће и тешке болести, преминуо истакнути ватерполо тренер и дугогодишњи спортски радник Ђорђе Макуљевић Мака. Тренерску каријеру је почео у Црвеној звезди, а потом је радио у ВК Београд са којим је постигао значајне резултате. Дуго година био је тренер млађих категорија у Партизану и Бечеју где је освојио велики број медаља. За председника стручног савета Ватерполо савеза именован је 1984. године, а као селектор млађих категорија у Ватерполо савезу радио је до 1987. Као тренер, знање је преносио великом броју истакнутих репрезентативаца који су остварили изузетно трофејне каријере.

О овим и другим интересантним темама из света спорта слушајте у нашем редовном `Спортском журналу`. Емисију је припремила Спортска редакција Радио Београда 1.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Спортски журнал Спортски журнал

Autor:
Спортска редакција Радио Београда 1

Слушајте данас оно о чему ћете читати у сутрашњим новинама! [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару