Читај ми!

Како су се волели јеж и четка

Осим што је познато телевизијско лице, Гордана Стијачић слика, глуми, игра фолклор и пише песме за децу. Њена збирка песама „Шта то светли, звезда није“, наишла је на изузетан пријем код малишана. Заправо, како сама каже, она се обраћа млађем узрасту основне школе, мада напомиње да јој се чини да песме највише читају баке и деке са унуцима, јер маме и тате немају превише времена. Нама се, признајемо, највише допала несвакидашња љубавна прича између јежа и једне рибаће четке, чак смо почели и да навијамо за њу - јер, како љупка Гоца каже, `лепота је у оку посматрача`.

У госте нам, после приватног путовања у Италију, где је напунио батерије за нову сезону, долази капитен одбојкашког клуба Партизан Милија Мрдак. Он је имао огромну улогу у походу на сва три пехара освојена ове године, био је прави вођа и лидер црно-белих играча. Његов останак много ће значити Партизану за искушења која га ишчекују на домаћем и међународном плану. Милија је, подсетимо, професионалну каријеру започео у Рибници, у родном Краљеву, запажене ангажмане имао је у више европских клубова, лакнуло је свима у Партизану када је рекао да остаје.

На светском првенству у веслању за млађе сениоре до 23 године које је одржано у бугарском граду Пловдиву српски двојац без кормилара, у саставу Матија Рајковиц и Душан Белић, освојио је бронзану медаљу. За двојицу младих веслача ово је прва медаља на међународној сцени а освајање трећег места на светском првенству за млађе сениоре несумњиво представља обећање будућих успеха ове посаде и још једну у низу лепих увертира за предстојеће Светско првенство за сениоре, које се одржава у Београду од 3. до 10. септембра на Ади Циганлији. Матија и Душан ће бити наши гости овог суботњег поподнева.

Нову сезону је у доброј форми започео и фудбалски клуб ТСЦ, вицешампион Србије, који је прекјуче у првенственом дуелу у Нишу савладао екипу Радничког са 3 према 0. Следе утакмице квалификација за Лигу шампиона са португалском Брагом, коју момци из Бачке Тополе проглашавају фаворитом, али нема никакве дилеме да ће дати све од себе да јој се жестоко супротставе и евентуално изненаде. Чућемо шта у том смислу каже председник ТСЦ-а Јанош Жембери. Народна посланица и некада прослављена рукометашица Татајана Медвед говори о предлогу закона по коме би ученици имали неупоредиво више часова физичког васпитања. Селектор футсал репрезентације Србија Дејан Мајес говори о предстојећим квалификацијама за Светско првенство. Чућемо и пливача Андреја Барну који је на 100 метара у Фукуоки обезбедио визу за Олимпијске игре у Паризу. Уочи Светског шампионата за јуниоре у атлетици, причају наше велике наде Ангелина Топић и Андриана Вилагош. На Светском првенству за даме у фудбалу данас се почело са одигравањем утакмица осмине финале, чини се да ћемо до завршетка такмичења у Аустралији и Новом Зеланду гледати занимљиве и неизвесне утакмице.

Као и сваке суботе, и ове ћемо - поред спорта- пратити и дешавања из света културе, као и читав низ привредно- туристичких манифестација које се одржавају широм Србије. Ту је и стандардно занимљив предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића, као и музика замишљена као `шлаг од старих добрих шлагера, са гарнирунгом`. У реализацији емисије учествују Саша Хајдин, Дејан Васовић, Катарина Епштајн и Љубинка Добриловић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару