Читај ми!

Звезде најлепше сијају на Звездари

Још једно интересантно издање породичног магазина Радио Београда 1, са доста гостију и бројним прилозима, тоновима и записима са спортских терена, али и из музеја, галерија, са бројних манифестација којима Србија обилује током лета.

Са нама ће, поред осталих, бити Владан Јеремић, председник општине Звездара, на којој се огромна пажња поклања спорту- како оном врхунском, тако и рекреативном, за све узрасте, с нагласком на малишане који - кроз спорт - израстају у честите људе и асове на теренима широм Европе и света.

Сутра почиње нови фудбалски шампионат Србије, дуплу круну брани Црвена звезда, која се током припрема љубитеља спорта представила у атомском издању. Железничар из Панчева дебитује у елитној дивизији, меч за историју, први у Супер лиги, играће сутра у Крушевцу, са екипом Напретка.Добре и квалитетне припреме на Златибору, као и списак појачања, на коме су момци интернационалног искуства, гарантују да `дизелка` са Тамиша нема намеру да игра само једно лето у друштву најбољих.

У студију ће са нама бити председник Панчеваца Зоран Наунковић. Поред осталог, чућемо нешто више и о новом стадиону, рађеном по европским стандардима, који ће омогућити гледаоцима комфор,а играчима максималне услове за добре фудбалске представе.

Одбојкашки клуб Обилић обележава 70 година постојања и исто толико годинама како је синоним за рад са младима. Десетине и десетине девојчица прве кораке начинило је управо у дресу `витезова`, и данас овај клуб има епитет дружине којој се највише верује када је у питању рад са `неким новим клинцима`. Са нама ће бити председница ОК Обилић Ивана Јовичић, а заједно са њом и агилни, неуморни Слободан Милошевић, алфа и омега спортског друштва са Врачара које је- вршњак Радио Београда! Тачно 99 година постоји под тим називом и још ће многу децу, ако среће буде, прозивести у врхунске спортисте и добре, квалитетне младе људе.

У Београду је одржано полуфинале првог међународног музичког такмичења `Ciao`, учествовало је више од педесет кинеских инструменталиста, заједно са музичарима из Србије и Црне Горе. Финале је управо завршено у оквиру `Котор Арт фестивала`. `Караван банатске бајке` биће одржан сутра у Лазареву, најављујемо и нови, тринаести албум стрип серијала `Вековници`, аутор Марка Стојановића, сада већ доајена српског и балканског стрипа. Биће речи и о изложбама Александра Радивојевића у галерији `Сингидунум`, Дијане Молац у КЦ Војводине `Милош Црњански`, Наташе Каталина у `Галерији 73` на Бановом брду.

Летњи дани су као поручени за дешавања везана за туризам и културу, најављујемо доста таквих и за овај викенд. У Владичином Хану у току је `Overload` фестивал, у Новој Вароши одржава се традиционални `Златар Фест`, док је Мали Зворник домаћин манифестације `Дрина је смисао живота`. `Сајам Дунава дешава се у Голупцу, `Border Rock` у Кладову, док ће се наредних дана дешавати `Гејзерске ноћи` у Медвеђи, `Ноћ магије` у Банатском Карловцу. међународни фестивал фолклора `ЕСТАМ` у Крагујевцу, смотра `Коњи наши разиграни` у Дорослову, `Дани купина` у Ражњу, `Дани халаш чарде` у Сенти...

Наши ватерполисти играли су утакмицу за треће место на Светском првенству, у погону су и млади кошаркаши Србије, закотрљаће се први пут лопта у новом фудбалском шампионату Србије- више него довољно тема за ову емисију, чији је саставни део и предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства, академика гастрономије и човека из Гинисове књиге рекорда Милијана Стојанића.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару