Читај ми!

Наталија је хит Вимблдона

Наталија Стевановић је, дефинитивно,  откровење турнира у Вимблдону. На путу ка главном жребу, Наталија је без изгубљеног сета савладала своје противнице, Гркињу Граматикополу и   Американку Мандлик, потом у последњем колу и шпанску тенисерку Марин Басолс. У официјелном делу такмичења, када се већ пласирала у програм, начинила је ново изненађење, победом над Плишковом. Данас је, у другом колу, била боља у два сета од Немице Тамаре Корпач (било је 7:5, 7:5) и тако заказала дуел са Петром Квитовом. Двадесет осмогодишња Нишлијка релативно је непозната и за тениску јавност у Србији , камоли у светским оквирима. Новак Ђоковић је био одушевљен њеном игром, као и из разлога  што је Нишлијка жвакнула вимблдонску траву, како то и наш најбољи тенисер ради. Успешан у досадашњем делу такмичења био је и Ласло Ђере, наравно и поменути Ђоковић, који ће данас први пут у каријери играти на трави са Стеном Вавринком. Овај меч игра се од 19 часова, уз пренос на Другом телевизијском каналу РТС-а.

Кад смо већ код тениса, селектор Дејвис куп репрезентације Србије Виктор Троицки одредио је шири списак кандидата за састав националног тима Србије за септембарску групну фазу такмичења. За пут међу осам најбољих репрезентација планете у 2023. години у Дејвис купу бориће се Новак Ђоковић, Миомир Кецмановић, Ласло Ђере, Душан Лајовић, Хамад Међедовић, Филип Крајиновић, Миљан Зекић, Никола Ћаћић, Иван Сабанов, Мати Сабанов и Бранко Ђурић. А одбојкаши Србије забележили су ноћас победу над селекцијом Кубе, савладавши је резултатом 3.2, после чега остају у борби за пласман на финални турнир Лиге нација. Чућемо утиске селектора Игора Колаковића и играча Марка Ивовића, Петра Крсмановића и Вука Тодоровића.

Женска фудбалска репрезентација Србије окупиће се у понедељак у кући фудбала у Старој Пазови. Наше најбоље играчице, из највећих светских клубова, потом путују у Кршко, где играју припремни меч са квалитетном селекцијом Словеније. Следи потом такмичење у Б дивизији Лиге нација, где ће наше даме за ривалке имати Пољску , Украјину и Грчку. Разговарамо у данашњој емисији са Драгишом Зечевићем, селектором наше репрезентације.

Почео је камп кроса РТС-а за децу из дијаспоре. Наредних осам дана, до 15. јула, више од стотину полазника из десет европских земаља боравиће у Пожаревцу. За њих је припремљен богат образовно-спортски програм. Данас ћемо чути Весну Пантовић, руководиоца кампа, затим оснивача кроса Стевана Ковачевића, као и децу која не скривају радост што су у прилици да посете своју Србију.

Током емисије биће и других информација из домаћег и међународног спорта. Реализује је, као и обично, Спортска редакција Радио Београда 1. У студију су Дарко Милосављевић, Бранислав Јерковић и Даница Крстић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.



 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару