Читај ми!

Маша је дика наша

Српска репрезентативка Маша Перовић освојила је бронзану медаљу на Европском првенству за рвачице до 20 година у категорији до 65 килограма. О великој експанзији српског женског рвања и врхунским резултатима у континуитету сведочи податак да је ово већ трећа медаља наших рвачица ове године на шампионатима Европе за млађе категорије. Поред тога што је апсолутно надарена за овај спорт, Маша се одликује и самопоуздањем, знајући да је одабрала спорт по мери, у коме ужива апсолутно у сваком тренутку. Њен тата и тренер Далибор држи све конце када је у питању струка, па ћемо са задовољством попричати са њим и Машом, у породичном магазину Радио Београда 1.Још су свежи утисци са Европских игара одржаних у Кракову, уз остале - чућемо двоструког освајача медаља, нашег представника у текболу Николу Митра.Још су свежи утисци са Европских игара одржаних у Кракову, уз остале - чућемо двоструког освајача медаља, нашег представника у текболу Николу Митра.


Из Новог Сада нам стиже и Анђело Џомбета, који је такође пригрлио једно од одличја у Кракову, као члан четверца у коме су били још и Марко Новаковић, Стефан Врдољак и Владимир Торубаров. Они су освојили треће место у финалној трци на 500 метара и Србији донели бронзу. Анђело се кајаком бави још од 2008. године и стални је члан нашег државног тима.

Европске игре младих наша спортска експедиција окончала је са укупно 16 одличја, освојивши три златне, шест сребрних и седам бронзаних медаља. То је српском тиму у укупном поретку донело 22. позицију. На првим Европским играма Бакуу 2015. године Србија је освојила 15 медаља, док је пре четири године у Минску освојено шест. Са нама је овог поподнева прослављена кошаркашица, сада на функцији потпредседника Олимпијског комитета Србије Соња Васић, са којом ћемо сумирати утиске о занимљивом такмичењу у Кракову.

Представљамо и један интересантан бенд - `Поткровље` , који је био активан још осамдесетих година, у време новог таласа, али је до првог сингла дошао ових дана, и то са етикетом продуцентке куће `Југотон` / `Кроација Рекордс`. Предраг Пеца Маринковић је аутор овог пројекта, а састав је интересантан јер је у њему и неколико чланова познатих по другим делатностима у нашем медијском животу.

Објављен је  и нови албум са најлепшим песмама незаборавне рок-групе „Тунел". Влада Јанковић Џет, жива легенда наше музичке сцене, такође ће нам правити друштво овог суботњег поподнева. Слушаћемо песме са антологијом овог бенда - албум је заједничко издање (две ЛП плоче и CD) које су објавили ПГП РТС, `Југодиск` и `Fidbox`

Ето, и ове суботе од свега по мало, за свакога по нешто у породичном магазину Радио Београда 1. Чућемо и актуелности из света културе, јавног и уметничког живота, предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.


 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару