Читај ми!

До медаља хитро - Никола Митро

Ваљда ће, коначно, после освајања две сребрне медаље на Европским играма у Кракову, и наша јавност показати интересовање за текбол. Изгледа нестварно, али то је тренутно један од најтрофејнијих спортова у Србији. Никола Митро је, уз кајакашицу Милицу Старовић-Новаковић, једини представник наше земље са освојена два одличја у Пољској. Једно сребро освојио је у тандему са Мајом Умићевић, друго заједно са Богданом Маројевићем. И најлепше, највероватније ће текбол бити саставни део Олимпијских игара у Лос Анђелесу 2028. године, мада је овај спорт и сада добро познат широм света, игра се у преко 120 држава. Текбол- вештина пребацивања лопте преко мреже на столу сличном стонотениском.

Мушка сениорска репрезентација Србије поражена је у првој утакмици у Анахајму на турниру треће седмице В Лиге нација 2023. Аргентина је  победила Србију са 3:1, после 93 минута игре. Србија је поражена у мечу који је одлично почела и повела са 1:0. У наставку изабраници Игора Колаковића нису успевали да пронађу прави ритам за Аргентинце, који су подигли ниво игре и добили три наредна сета за победу од 3:1. Сениори Србије ће другу утакмицу у САД одиграти у петак, 7. јула,  од 02 часа по нашем времену, са селекцијом Кубе. Данас слушамо утиске после првог меча селектора Игора Колаковића и играча Мирана Кујунџића и Александра Недељковића.

 

Фудбалска Србија имаће чак пет клубова на европској сцени, у међународним такмичењима. Хоћемо ли имати добар учинак, чему се можемо надати, како ће нас представљати они који дебитују у Европи, а како они који редовно играју, али су у потпуности реновирали и изменили своје поставе?  То је питање за нашег познатог интернационалца Александра Трифуновића.

 И  наравно, иако се налази тек овде у најави, јасно је као дан да су очи спортске јавности широм света упрте у Лондон и турнир у Вимблдону. На терене Вимблдона трећег дана такмичења излази четворо српских тенисера. Због јучерашњих лоших временских услова, померени су мечеви Наталије Стевановић и Ласла Ђереа у првом колу, као и започети дуел између Хамада Међедовића и Кристофера О'Конела, док ће се Новак Ђоковић у раније одређеном термину срести са Аустралијанцем Џорданом Томпсоном у дуелу за треће коло (око 18 часова, РТС1). 

Неће изостати ни друге актуелности из домаћег и међународног спорта, као и увек у емисији коју припрема Спортска редакција Радио Београда 1.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.


 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару