Читај ми!

Програм као торта, од музике и спорта

Омладинско спортско друштво Београд доживљава експанзију, како резултатима за понос, тако и континуираним радом са младима у осам селекција и клубова колико их има.

Читава је ниска бисера у овом спортском колективу, макар у најави нећемо никога издвајати, али зато ћемо у емисији говорити о- свима. Наш гост је Миодраг Савић, генерални секретар ОСД Београд. 

Удружење Музичке Институције Рошер (МИР) основано је 1998. године под именом `Сингидунум`, од 2019. је регистровано под садашњим називом. Данас га чине већином академски професионални музичари , чланови Симфонијског оркестра РТС-а. Доста пута регистровали смо концерте `Рошера` у нашим емисијама, драго нам је да је то све око њих прерасло у велику, озбиљну музичку причу, од гудачког квартета, преко џез и етно ансамбла, а у више наврата ансамбл се окушавао и на `Беовизији`. МИР је покренуо и први Фестивал Етно Музике ( ФЕР ) у Земуну. `Рошер` ове године обележава 25 година од оснивања. У гостима су нам данас Радмила Роквић ( ex Вардалић ) и Момчило Пешић, који на најбољи могући начин држи све конце и чува МИР.

Време спорта и разоноде` и данас покрива све актуелне догађаје из света спорта- утакмице јуниорских селекција Србије у кошарци и рукомету, учешће наших девојака и младића на Евбропским играма, Лигу нација у одбојци,а одбројавамо и сате до званичног старта тениског турнира у Вимблдону. По обичају, емитујемо и доста изјава, прилога и тонских записа везаних за дешавања у домену културе и јавног живота. Портед осталог, најављујемо и једно дивно шптиво за малу и велику децу. Осим што је познато телевизијско лице, Гордана Стијачић слика, глуми, игра фолклор и пише песме за децу. Њена збирка песама „Шта то светли, звезда није“, наишла је на изузетан пријем код малишана. Заправо, како сама каже, она се обраћа млађем узрасту основне школе, мада напомиње да јој се чини да песме највише читају баке и деке са унуцима, јер маме и тате немају превише времена. Нама се, признајемо, највише допала несвакидашња љубавна прича између јежа и једне рибаће четке, чак смо почели и да навијамо за њу- јер, како љупка Гоца каже, `лепота је у оку посматрача`.

 

Витез кулинарства Милијан Стојанић има нови предлог јеловника за недељни ручак, примерен лету, баш као и информације о разним туристичким манифестацијама које се одржавају у Србији. Ту је и музика, лепршава, летња, за добро расположење.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару