Читај ми!

Аматери својој земљи

Аматерска репрезентација ФС Београда освојила је сребро на УЕФА Регионалном купу у Шпанији. Претходни највећи успех остварен је у Португалу 2011. године, када је такође селекција ФС Београда освојила бронзану медаљу. УЕФА Регионални куп организује се од 1999. године. У овогодишњем издању такмичења, репрезентација Београда сјајним играма у групној фази пласирала се у финале, где је селекција Галиције била боља, уз подршку навијача на свом терену. За понос остаје податак да је наша репрезентација, предвођена селектором Гораном Јанковићем, била најмлађа екипа на завршном турниру и да је сребро из Галиције највећи успех аматерског репрезентативног фудбала Србије. У гостима нам је капитен нашег аматерског државног тима, иначе актуелни голгетер Српске лиге група Београд, Милош Шарић.

Као и сваке године, и ове најављујемо `Арсенал фест` који се одржава у Крагујевцу, од 28. јуна до 1. јула. Маја Цветковић, позната и као бескомпромисни гитариста састава `И Плеј`, испричаће нам најважније детаље о о овој музичкој манифестацији и саопштити комплетан списак учесника. Представљамо у емисији и београдски бенд `Poinciana Feels`, који дебитује под тим именом уз двоструки сингл- друштво ће нам правити гитариста Алекса Лукић и вокални солиста Ненад Тепавчевић.

Берба медаља на Европским играма у Кракову је почела за наш државни тим. Данас су блистали кајакаши- Милица Старовић-Новаковић је била сребрна, мушки четверац освојио је бронзу, у тренуцим док се исписују ови редови- новим одличјима се, с правом, надају Марко Драгосављевић и, још једном, Милица Старовић-Новаковић. Чућемо њихове изјаве из Пољске, баш као и шефицу наше експедиције Наташу Јанковић,а ту је и разговор са Милицом Жабић, која ће бранити боје Србије на истом такмичењу. 

Наравно, поред спортских дешавања, породични магазин Радио Београда 1 прати и дешавања из света културе, јавног и уметничког живота. Најавићемо вам нека лепа дешавања из тог миљеа, предложити шта да читате, које изложбе да посетите, чути како се култура третира широм Србије. Витез кулинарства Милијан Стојанић има нови предлог јеловника за недељни ручак. Музичка понуда баш шарена: од Радмиле Караклајић која пева на италијанском до најновијих синглова домаће и стране музичке продукције. У реализацији емисије учествују Иван Петровић, Катарина Епштајн и Александар Радовић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару