Читај ми!

Финале ватерполо Лиге шампиона

Време спорта и разоноде и ове суботе доноси много занимљивих рубрика и тема које ће, верујемо, задржати вашу пажњу ове прве јунске суботе, која ће у многим крајевима Србије бити кишовита.

Надамо се да временске неприлике неће покварити финале ватерполо Лиге шампиона које се игра на новобеоградском пливалишту “11. април”. Састаже се бранилац титуле, италијански Про реко и Нови Београд. Биће то реприза прошлогодишњег финала када је италијуански састав освојио пехар после бољег извођења петераца. Чућемо очекивања из оба табора, а од 21 сат на нашем програму пратићемо ову утакмицу коју очекује с нестрпљењем.

На Ролан Гаросу Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала и сутра ће играти против Шпанца Хуана Пабла Вариљаса, који је већ направио два велика изненађења. Вариљас је на путу до меча са Ђоковићем победио Баутисту Агута и Хуберта Хуркача. Око 18 часова на терен ће у трећем колу и најпријатније изненађење Олга Даниловић која се састаје са Онс Жабер, из Туниса.

Стартовала је велика финална серија NBA  лиге, сударили су се најбољи са запада и истока, а Денвер нашег Николе Јокића повео је против Бостона са 1:0 у серији. наредна утакмица је предстојеће ноћи, пново у Денверу, а серија се затим сели на исток САД. ТИтулу ће освојиити екипа која стигне до 4 тријумфа.

У нашој земљи недавно је обележена 100-огодишњица кошарке, то је, у ствари, била једна од бројних манифестација тог типа, а завршна свећчансот планирана је за крај године.

У госте нам долази Игор Гаћић, Меч менаџер Фудбаслкго савеза Србије. Гачић је задужен за организацију међународних турнира и утакмица под окриљем ФСС и боравио је недавно на финалу Лиге Европе у Будимпешти када је Севилај била боља од Роме. Следе нам организациони изазови у нашој земљи током лета и јесени, јер чак 5 наших клубова игра у Европи, а бар 3 ће наступити у групној фази. Ко ће где и на ком стадиону да угости противнике, сазнаћемо од нашег госта, као и информације о УЕФА Лиги нација за жене која стартује од септембра. Да ли ће и када Србија бити кандидат за организацију неког такмичења у млађим категоријама, што би био увод у неки већи и озбиљнији организациони залогај?

Гост Времена спорта и разоноде биће и глумац Микица Петронијевић. Разговараћемо о његовој професионалној каријери, али и о бројним другим активностима који су за поштовање широке публике. Микица је отац аутистичног дечака, недавно је основао удружење “Свици у мраку” и да би скренуо пажњу шире јанвости на проблеме особа са сметњама у развоју извео је један подвиг, пешачећи од Венчана код Аранђеловца до манастира Острог. На том часном ходу обишао је многе духовне светиње и успео је, како сам каже, да мало подигне свест шире заједнице о особама са аутизмом.
У емисији ће бити још речи о бројним темема из културе и уз одабрану музику потрудићемо се да задржимо вашу пажњу и поверење од 15,30 до 19 чаасова.

Ове суботе, уредник и водитељ је Дејан Николић

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару