Читај ми!

Вести на ромском језику

Представљамо пројекат „Препознај и пријави дискриминацију" који реализује Канцеларија поверенице за заштиту равноправности у сарадњи за Немачком развојном сарадњом и Европским центром за права Рома. Кроз реализацију пројекта примениће се приступ јачања постојећих капацитета и механизама релевантних актера на националном и локалном нивоу.

Према подацима, у Хрватској само 31 одсто ромске деце уписује средњу школу а 0,5% факултет. Када се ради о запошљавању, ту су подаци поражавајући, само 7 % припадника ромске популације има стални посао, а 70 % живи у екстремном сиромаштву.

У неколико основних школа и на Филозофском факултету у Тузли почели часови ромског језика са елементима националне културе.

Припрема и уређује Гордана Нешовић.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво