Читај ми!

Напето на северу Косова и Метохије

На северу Косова и Метохије напето је након што је косовска полиција блокирала улазе у зграде три општине. КФОР са дугим цевима је између Срба и косовских специјалаца. У Звечану је полиција користила сузавац. Представници Српске листе предали су два захтева КФОР-у – да нови албански градоначелници не улазе у зграде општина и да се специјалне јединице косовске полиције одмах повуку. О могућим исходима и решењу кризе на северу КиМ разговарамо са Бојаном Билбијом, уредником у листу “Политика”.

У другом делу емисије – о јуче одржаним изборима у Турској. Са освојених више од 52 одсто гласова актуелни председник Реџеп Тајип Ердоган освојио је још један председнички мандат. Очекивана победа у другом кругу омогућава Ердогану да настави са досадашњом политиком релативне неутралности на спољнополитичкој сцени али га и поставља пред бројне проблеме које треба решавати, а то су питање избеглица, високе инфлације и опоравак делова земље од последица разорних земљотреса.

Какву политику ће Ердоган водити у новом мандату? Шта победа досадашњег председника говори о расположењу бирача у Турској? Које теме су доминирале у кампањи за други круг избора?

Гост емисије је др Владимир Ајзенхамер, доцент на Факултету безбедности Универзитета у Београду.


Уредник и водитељ је Ивана Прибићевић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво