Читај ми!

КФОР између Срба и косовских специјалаца на северу КиМ

У нашем Магазину пратимо најновија дешавања на Косову и Метохију, говоримо и о односу Запада према Србији и Србије према Западу. Гост, правник Милан Антонијевић, саветник у НАЛЕД-у.

Београдска тврђава, манастир Дечани и воденице из Петровца на Млави нашли су се на листи седам најугроженијих споменика културе у Европи. На недавно одржаном Београдском форуму за културно наслеђе који је организован поводом шездесет година постојања организације „Европа ностра“ разговарало се о томе како их сачувати, али и пронаћи изворе финансирања за њихову обнову. Наш гост је рестауратор Владимир Пајић, председник Савета за културу града Београда.

Анализом која је ове године рађена на интернет тржишту дијететских суплемената у Србији, идентификоване су 92 странице, 6.700 огласа са више од 3.000 додатака исхрани који нису регистровани у бази података Министарства здравља. Примера је много. У неким од њих повећано је присуство токсичних метала, па је тако узорковано олово у листу зеленог чаја, а детектовани су и жива и кадијум. Зарада је, како тврде стручњаци често уноснија од трговине дрогом, а санкције далеко мање. О томе како да препознамо безбедан суплемент, утврдимо порекло и да ли је регистрован, разговарамо са професорком Сузаном Миљковић са Фармацеутског факултета.

Уредник и водитељ Дијана Иванов Кадић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво