Читај ми!

Смедеревски витезови

У Малом граду Смедеревске тврђаве одржаће се фестивал Витезови и Легенде где ће посетиоци моћи да уживају у витешким борбама, разноврсним радионицама, средњевековном базару, оклопницима на коњима и многим другим средњовековним изненађењима. О томе овог јутра разговарамо са Драгољубом Мартићем директором Центра за културу Смедерево.

Од Владе Батножића, директора Завода за здравствену зашиту радника Железнице Србије, сазнаћемо који све прегледи ће бити данас бесплатни за грађане у Заводу за здравствену заштиту радника Железнице Србије.

"Вреди видети" назив је изложбе Историјског архива у Кикинди, где су приказане старе и ретке књиге које ова установа поседује. Поједини примерци су доступни грађанима, да их уз стручну сарадњу прелистају, што обично није могуће, јер се оваква дела чувају у посебним просторијама и климатским условима.

Ученици лесковачке Школе за основно и средње образовање деце са сметњама у развоју са подручја рада текстилство, приредили су модну ревију ношњи из тог краја која се носила у другој половини 19. века.

Деца из шест држава из региона и дијаспоре - Аустрије, Северне Македоније, Мађарске, Немачке, Румуније и Хрватске бораве у Србији на Свесрпском дечјем сабору, који се завршава сутра у Београду.

Пиротски качкаваљ једини је производ у Србији који има цертификате о заштићеном географском пореклу и органској производњи. Крагујевац је одненавно богатији за још једно дечије игралиште, које се налази поред језера Бубањ.


Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво