Читај ми!

Како до већег учешћа грађана у креирању локалних политика?

Ова тема значајна је за све грађане јер им веће учешће омогућава да директно утичу на квалитет живота у својим заједница. О томе ће се дискутовати и на једној великој конференцији коју у Панчеву организује пројекат "Заједно за активно грађанско друштво". Овим поводом у студију ћемо угостити Горану Радовановић, из организације Хелветас Србија и Немању Ненадића, из организације Транспарентност Србија.

У емисији ћемо чути прилог колегинице Марине Бајић о увођење Амбер алерта у Србији - система за рано узбуњивање јавности о нестанцима деце.

Разговараћемо и са Љиљаном Илић из Центра за промоцију науке који од 29. маја до 4. јуна организује серије предавања из различитих научних области у београдским и новосадским кафићима.

Колегиница Надежда Гавриловић из Ужица послала нам је прилог о великој изложби о Николи Тесли у Народном музеју у Ужицу, а Смиљана Попов, ауторка популарног серијала "Београд за почетнике", најавиће нам трибину о последњој недељи живота Кнеза Михаила, поводом филма о томе који ће имати српску премијеру у септембру.

Као и сваког понедељка, емитујемо ЕУ Инфо вести.

Уредник и водитељ Миша Стојиљковић

Пробудите се уз Радио Београд 1!

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво