Читај ми!

Горње Подунавље – Бачки Амазон

Кажу да слика вреди као хиљаду речи. А опет, кадкад, описи, заједно са импресијом, додају слици атмосферу и дубину коју она нема. Додајте тим посматрачевим утисцима и, у овом нашем случају, узбуђење путовања и очараност виђеним. А још кад су посматрача – два, морамо рећи да баш и нисмо у истој категорији са сликом, јер речи пружају прилику да се укључите у опис, па да све обојите и својом замишљеном сликом, што често превазилази стварност. Е, онда добијамо фантастичну синтезу наших доживљаја, који постаје заједнички. Такве су ово приче.

Специјални резерват природе Горње Подунавље, у Војводини због богате природе, разноликог живог света, столетних шума, ритова и рукаваца Дунава, зову још и Бачки Амазон. О овом бисеру природе брину Војводинашуме. У срцу Резервата је Еко центар Карапанџа, где, са Радмилом Шакић Пеурача, природу описују, и у три гласа, стварају ону малопре поменуту, радијску слику, Елизабета Арсеновић и Мирјана Никић.

 

Којекуда Којекуда

Autor:
Аутори: Елизабета Арсеновић и Мирјана Никић

Емисија Радио Београда 1 која ће вас, баш како јој и назив говори, водити од Келебије до Медвеђе, од Бајине Баште до Неготина - у сеоца и градове, у прошлост и будућност, у стварно и могуће. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво