Читај ми!

Звезда жели трипл-дабл

Уколико би вечерас, на крају сјајне сезоне, савладали и неугодну екипу Чукаричког, фудбалери Црвене звезде би направили трипл-дабл, односно била би то трећа година узастопно у којој су освојили дуплу круну, тријумфе у првенству и Купу Србије. Екипа са Бановог брде би, пак, жарко желела да њени играчи, други пут у историји, подигну пехар намењен победнику у најмасовнијем такмичењу. Обе екипе су до финала дошле добром и сигурном игром, Звезда је била боља од Радничког из Сремске Митровице, крушевачког Напретка и ТСЦ-а. Чукарички је савладао Златибор, Металац, Радник и Војводину.Звезда је ове сезоне три пута савладала Чукарички и постигала девет голова, "брђани“ нису уписали позитиван резултат у међусобним сусретима и нису постигли ниједан гол.Пренос финала Купа Србрије између фудбалера Црвене звезде и Чукаричког је од 21 час на нашем Првом телевизијском каналу, као и на програму Радио Београда 1. За `Спортски журнал` овај сусрет најављује познато фудбалско име, Александар Трифуновић.

Кадетска фудбалска репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале Европског првенства у Мађарској, пошто је у трећем колу Б групе ремизирала са Шпанијом 1:1. Србија је повела поготком Андрије Максимовића у 68. минуту, а изједначио је Ламине Јамал 10 минута касније. У другом мечу групе Италија је савладала Словенију 3:0. Шпанија је освојила прво место у групи са седам бодова, Србија је друга са четири, док су Италија и Словенија освојиле по три бода. Изабраници селектора Александра Луковића у четвртфиналу ће се састати са победником А групе Пољском, док ће ривал Шпанцима бити селекција Републике Ирске.

Рукометаши Војводине освојили су Аркус лигу, јубиларни 10. пут узастопно. Екипа из Новог Сада тријумфовала је у реванш сусрету финала против Партизана, резултатом 28:20. Војводина је одбранила шампионски трофеј и укупно освојила 11. титулу националног првака у рукомету. Црвено-бели из Новог Сада били су бољи у два меча од Партизана, прво су на домаћем терену савладали противнике из Београда после продужетака са 32:28, а затим су у реванш сусрету на Бањици тријумфовали са 28:20. Шампионе Србије очекује И двомеч финалног сусрета Европског купа против Нерба из Норвешке, први дуел је на програму у Новом Саду 28. маја. Војводина такође игра и финале Купа Србије који носи назив "Проф. др Бранислав Покрајац", са Динамом из Панчева.

Женска кошаркашка репрезентација спрема се за напорна такмичења, исто тако до форме покушавају да дођу и наши најбољи одбојкаши и одбојкашице. Данас пратимо припреме женског државног тима, наш саговорник је први асистент селектора Гвидетија, тренер Никола Милосављевић, који нам преноси атмосферу уочи пута на прво такмичење у оквиру Лиге нација. Девојке из Србије прописно ће се напутовати, најпре су у турској Анталији, потом у Бразилији, трећа станица је Сувон у Јужној Кореји,а финале коме се надају- у далеком Тексасу. Чак и да не играју утакмице и да не тренирају- много је то напора, неопходног само за путовања, али девојке су сигурне да ће све то добро поднети и бити праве у предолимпијској години, која доноси и друга значајна такмичења.

Српски пара-бадминтон репрезентативац Ђорђе Копривица учествовао је на `Бахраин Пара Бадминтон Интернатионал 2023` такмичењу, које је, у организацији Светске пара-бадминтон федерације, одржано у Манами у Бахреину. Након дуже паузе, услед пандемије која је захватила читав свет, пара-бадминтон се вратио на светску сцену, па је такмичење у Бахреину лепа најава за Европске пара-игре, које ће у августу месецу бити одржане у Холандији, а на којима ће и Србија имати своје представнике.

Хамад Међедовић, наш тенисер, данас на квалификационом турниру за Ролан Гарос има за ривала холандског играча Де Јонга. Фудбалери Интера освојили су , други пут узастопно, Куп Италије, пошто су у финалном мечу савладали Фиорентину резултатом 2:1. Биће и других вести са свих меридијана, у емисији коју припрема Спортска редакција Радио Београда 1.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво