Читај ми!

Како производњу чисте енергије ускладити са потрошњом?

Када је Влада Србије недавно донела одлуку да ће се градити пет самобалансирајућих соларних електрана и да се тражи стратешки партнер за реализацију овог пројекта, поставило се питање каква је разлика између соларних електрана које смо до сада градили и ових нових. Да ли оне омогућавају да се вишкови произведене електричне енергије складиште и по потреби касније користе? Да ли се изградњом нових соларних електрана обезбеђују услови да испорука струје потпуно или делимично буде усклађена са потребама потрошње, односно са договореном динамиком испоруке електричне енергије? Гост емисије је Милош Бањац, професор на Машинском факултету.

У емисији ће бити речи и о сарадњи Србије и Хрватке на пројектима обновљивих извора енергије. Саговорници су Марија Шћулац Домац, директорка сектора за индустрију и одрживи развој Хрватске господарске коморе и Љубинко Савић, секретар Удружења за енергетику и рударство у Привредној комори Србије.

Уреднице: Оливера Симић Милошевић и Наташа Аћимовић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво