Читај ми!

Нова правила за технички преглед од 5. јула

Чак четвртина, односно 25 одсто аутомобила, од 5. јула неће моћи да буде регистрована, јер на снагу ступају нови прописи за техничке прегледе. У још горој ситуацији су власници теретњака, јер се процењује да 44 процента неће испуњавати услове за регистрацију, за које стручњаци тврде да су строжи него било где у Европи. Могу ли ови прописи да се промене до почетка јула, разговарамо са Андријом Вујичићем, чланом Одбора групације техничких прегледа при ПКС. Питање јутра је - каква су вам искуства са техничким прегледима возила? Да ли су вас вратили и због чега?

За општину Велико Градиште, ово је година развоја наутичког туризма. Очекује се почетак изградње Марине на Сребрном језеру, а после више година нађено је решење за постављање пристана у подножју Рамске тврђаве.

Претходних дана, пљускови су знатно утицали на смањење концентрација свих алергених полена у ваздуху, али са сунчаним данима очекује се поновна појава алергена и то пре свега полена трава. Бели делови плодова тополе, познати као маце, све су присутнији, али они нису алергени. Савет алергичним особама је да не излазе у преподневним часовима, после шетње оперу косу, не суше веш напољу и бораве у климатизованим просторијама јер филтери смањују вредности полена.

Јубиларно 15. издање фестивала најбољих филмова на шпанском језику "Шпански метар" почиње данас и траје до 1.јуна у Београду. Шта све
очекује публику најавиће нам Младен Савковић, ПР Института Сервантес.

Наш музички гост ове среде је Владимир Маричић, џез музичар и уметнички директор BAZZUM џез фестивала, који почиње сутра у Ужицу.

Уредник и водитељ: Николина Миљковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво