Читај ми!

Соко зове Орла

Прошло је 127 година од када је Београђанин Хуго Були донео из Берлина фудбалску лопту, а гимнастичка секција спортског клуба `Соко` одиграла је прву утакмицу, пред 50 гледалаца. Историја фудбала је почела. Исписују је сада `орлови`, наши репрезентативци у овом популарном спорту желе да се на велика врата врате на светску сцену, по могућству већ на Европско првенство, на коме наш државни тим није учествовао 24 године! О томе за нашу кућу прича потпредседник Фудбалског савеза Србије Бранислав Недимовић, а на њега се причом надовезује и наш гост у студију, некадашњи арбитар, делегат и контролор фудбалских сусрета, аналитичар Раде Ђуровић. Поред приче о нашој репрезентацији, причамо о актуелном фудбалском тренутку, од финала Лиге шампиона до малих терена на којима се играју зонске и друге лиге.

 

Заслуге за музичку сцену Биље Крстић, укључујући и њен ангажман у `Сунцокрету` и `Раном мразу` су несумњиве и велике, оставила је значајан траг у свим фаховима којима се бавила. Данас нам долази са својим потпуно новим албумом` Биљур`, кога за подручје региона објављује `Југотон- Кроација Рекордс`. "Радо певане, веселе, сетне, једноставне, захтевне, заборављене – ове песме биле су изазов за извођење и аранжирање у стилу и начину по којем је препознатљив наш рад`, говори о раду на новом албуму Биља. Незамјењиву подлогу меланхоличном вокалу Биље Крстић пружио је `Бистрик Оркестар`, кога чине Драгомир Мики Станојевић (клавир), Ненад Јосифовић (виолина), Слободан Бата Божанић (бас гитара), Небојша Брдарић (фрула, дудук), Маја Клински (тарабука, цајун, ситне удараљке, пратећи вокал), Ружа Рудић (бендир, ситне удараљке, пратећи вокал), Наташа Михаљинац (пратећи вокал, даире) и Невенка Бакоч (пратећи вокал, даире). Радујемо се да ћемо моћи премијерно да чујемо неколико нумера са овог остварења.

Током емисије пратимо и дешавања на домаћој и међународној спортској сцени, кретање резултата на утакмицама највећих европских лига до наших зонских лига. Причамо о одлуци Новака Ђоковића да се повуче са тениских терена на Дорћолу и врати их граду, о ангажману Небојше Баралића на месту главног судије меча за светског првака у шаху, а из Рима ће нам се јавити једини представник српских медија на Мастерсу у главном граду Италије, Милош Бећаговић са портала `Телеграф`. Сазнаћемо ко ће се пласирати у финале, односно како су протекли полуфинални дуели Руне-Руд и Медведев-Циципас. Вечерас од 19 часова у женском финалу за трофеј ће се борити Елена Рибакина и Анхелина Калињина.

Чућемо и разговор са легендарним фотографом Томиславом Петернеком, у поводу његовог 90. рођендана, кога ће прославити прексутра, изложбом у галерији на Миленијумској кули на Гардошу, у Земуну. Биће, наравно, и других информација, прилога и тонова из света културе, јавног и уметничког живота, док ће нови предлог јеловника за недељни ручак дати витез кулинарства Милијан Стојанић.

У реализацији емисије учествују Саша Хајдин, Катарина Епштајн и Срђан Манојловић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво