Читај ми!

Вруће лето пред изборе

Најдаље за четири месеца Србија ће поново ићи на изборе. Председник Вучић је рекао да би то могло да се деси најкасније у септембру. Трагични догађаји и два масовна убиства почетком маја узнемирили су друштво и пробудили политичку јавност. Неколико таласа опозиционих протеста практично је отворило нову политичку кризу. Како ће она бити решена? Да ли ће ванредни избори бити део тог решења? Шта би донели и коме највише одговарају? То су питања за извршног директора Цесида Бојана Клачара.

Доласком пролећа отворена је нова туристичка сезона у главном граду. После неколико година короне, очекује се брз опоравак и раст. У Београд су почели да стижу и речни крузери који доводе значајан број иностраних гостију у Београд. Шта све престоница нуди и како улази у нову сезону, о томе говори директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић.

Приштински универзитет са седиштем у Северној Митровици отвара ове године скоро 1700 места за нове бруцоше. Око 1200 места резервисано је за студенте на буџету, а 500 за самофинансирајуће.

О роковима, процедури уписа, условима студирања и интересовању разговарамо са др Владимиром Боранијашевићем, проректором за наставу и студентска питања Приштинског универзитета.

У селу Сига надомак Пећи данас живи деветоро Срба. Пре рата било их је 150. По доласку међународних војних снага 1999., село је спаљено, стара црква минирана, гробље разрушено. Повратак расељених започео је 2004., када је изнова саграђено 70 кућа. Многе су и данас празне, али захваљујући преосталим сународницима, у Сиги се и данас чује српски језик и прославља Свети Димитрије, заштитник овог села подно Русолије. За Магазин причу о метохијском селу Сига и српским повратницима доноси Иван Миљковић.
Уредник и водитељ: Ана Томашевић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво