Читај ми!

Дан отпора Рома

Данас ромске организације и појединци обележавају „Дан отпора Рома“, у знак сећања на 16. мај 1944. године, када је око 6 хиљада ромских заточеника логора Аушвиц-Биркенао пружило отпор нацистичким чуварима и војницима. Овај дан се обележава као подсетник да нема те деструктивне силе којој се није могуће супротставити.

Гост Света Рома је Милош Михајловић из Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије. Говори о недавном представљању извештаја о људским правима пред Саветом за људска права Уједињених нација у Женеви. На скупу су дате препоруке које су се односиле на унапређење положаја националних мањина са нагласком на ромску националну мањину, заштиту од насиља у партнерским односима и породици, права детета, родну равноправност и заштиту посебно осетљивих друштвених група.

Најављујемо програм 7. Међународног фестивала ромског филма „Ake Dikea?“ који ће од 23. до 29. октобра бити одржан у Берлину.

Емисију припрема и води Гордана Нешовић

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво