Читај ми!

У јеку пролећни послови...

Државна секретарка у Министарству пољопривреде Душанка Голубовић изјавила је да се информациони систем преко кога се управља субвенцијама и подстицајима у Србији још уходава и да све не функционише како је замишљено зато што су подаци које треба унети у систем што се пољопривредника тиче изузетно сложени, па неке исплате не иду планираном брзином. Голубовићева је на најавној конференцији предстојећег 90. Међународног сајма пољопривреде у Новом Саду рекла и да је та манифестација добра прилика да се сви који се баве производњом хране упознају са механизмима подршке које је за њих преко буџета обезбедила држава.

Културно просветна заједница Србије већ 50 пут организује сусрете села Србије. Посебна вредност ових сусрета је чување традиције. Села имају свој начин живота, мишљења, дружења и свој језик. Овогодишњи сусрети села одржани су у Влашкој, селу у општини Младеновац.

Разговарали смо и са произвођачима ружа у Србији. Занимало нас је каква је зарада у тој производњи, да ли она има будућност на нашим просторима и какав је пласман овог цвећа.

Још мало утисака са највећег светског сајма вина, Провајна у Дизелдорфу. Из нашег окружења, многи дегустатори, енолози, и трговци највише су пробали и тражили аутохтоне сорте, попут вранца, блатине, пошипа, терана.

Уредник и водитељ Душан Величковић.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво