Читај ми!

Жал што остаде

Кошаркаши Партизана поражени су у Мадриду 98:94 у одлучујућој утакмици за пласман на фајнал-фор Евролиге. Црно-бели су сјајно одиграли прво полувреме, имали чак18 поена предности, али су се Мадриђани вратили у игру и дошли до великог тријумфа у неизвесној завршници меча. Црно-бели, нажалост, нису успели и трећи пут да славе у Мадриду, остаје жал што, упркос доброј игри, завршавају овогодишње европско путешествије. Шеф струке Партизана Жељко Обрадовић мирно и сталожено говори о свему и најављује да ће се екипа од петка посветити завршници АБА лиге, где такође има највише могуће амбиције.

Рукометаши Србије играће на Европском шампионату следеће године у Немачкој са селекцијама Исланда, Мађарске и Црне Горе, основни циљ је освајање визе за Олимпијске игре у Паризу. На ту тему, о ономе што очекује наше играче, разговарамо са Животом Богдановићем, уредником специјализованог портала Балкан Хендбол.

У првој утакмици финала плеј-офа првенства државе за ватерполисте, Нови Београд је савладао Црвену звезду резултатом 13:8. Као и дуел за треће место, између Партизана и Радничког, и овај се игра на две остварене победе,а реванш утакмица предвиђена је за 17. мај. Разговарамо са директором Новобеограђана Слободаном Сором.

Репрезентативци Србије у стрељаштву Зорана Аруновић и Дамир Микец освојили су сребро у такмичењу микс парова ваздушним пиштољем на Светском купу у Бакуу. Српски тандем  је ове године на сваком великом такмичењу осваја о медаљу. Аруновићева и Микец су на првом Светском купу у Каиру стигли до сребра, а потом су у Талину поново постали прваци Европе. Црногорски стручњак Звездан Митровић је нови тренер кошаркаша Глатасараја, објавио је данас турски клуб на друштвеним мрежама. 

Вечерас се играју прве полуфиналне утакмице у још два европска фудбалска купа. У Лиги Европе Рома дочекује Леверкузен, док је Јувентус домаћин Севиљи. У Лиги конференције састају се Фиорентина и Базел, односно Вест Хем и Алкмар, све четири утакмице играју се од 21 час. На Ади Циганлији прекосутра се одржава седми `Dragon Bout Kup` за студенте и средњошколце, овај догађај у нашој емисији најављује Ана Дудуковић.

Мастерс турнир у Риму, који је на програму од 10. до 21. маја, послужиће као последња прирпема за Ролан Гарос, други гренд слем турнир у тениској календарској години. Наш најбољи тенисер, Новак Ђоковић, свој пут ка седмој титули на овом турниру започеће у петак, 12. маја. Новак је као први рекет света постављен на чело жреба, те ће бити слободан у првом колу турнира у Риму, док ће му у другом колу противник бити бољи из дуела Лука Ван Аш (Француска) – Томас Мартин Ечевери (Аргентина). Новак је шестоструки шампион Рима, а прошле године је у финалу победио Грка Стефаноса Циципаса, тако да ће бранити максималних 1000 АТП поена. Данас ће, не пре 15 часова и 30 минута, на терен Душан Лајовић, који за ривала има Португалца Нуна Боргеса. Наши репортери јављају се из Бијељине, уочи почетка још једне крос серије РТС-а.

Биће и других информација из земље и света, у програму кога припрема Спортска редакција Радио Београда 1.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару