Читај ми!

Безбедност на интернету

Чињеница да се вештачка интелигенција све више користи, изазива и потребу за бољом контролом. Иако није реч о новој технологији, брзина којом се развија и њен утицај на друштво код многих су упалили црвену лампицу, пре свега због честих злоупотреба. Присутна је у свим сферама живота, а можда је највише приметна у медијима, односно на интернету који би ускоро могао да буде преплављен пропагандом и неистинама. О етичким и другим дилемама разговарамо са Станком Црнобрњом, професором са Факултета за медије и комуникације, редитељем, теоретичарем и публицистом.

И ове године у Београду се одржава Српски форум о управљању интернетом. Једно од кључних питања је каква је будућност интернета у ери глобалних и локалних изазова које је донела нова и сложена геополитичка ситуација. Говориће се о безбедности и надзору, као и о дигиталним правима, како се она најчешће нарушавају и на који начин да их остваримо. Наша саговорница је Дијана Милутиновић, сарадница за маркетинг и комуникације из Фондације Регистар националног интернет домена Србије.

Занатска занимања у нашој земљи годинама су дефицитарна иако су потребе за том врстом услуга све веће. Србија би ускоро могла би да остане без варилаца, тесара, молера, водоинсталатера...Истовремено настаља се „одлив мајстора“ у друге државе због неадекватног пословног амбијента који је све приметнији. Ово су неки од разлога што се поново подноси иницијатива за усвајање Закона о занатству који се неколико пута налазио у јавној расправи, али никад није ушао у скупштинску процедуру. Гошћа: Јелена Јевтовић, правница из Уније послодаваца Србије.

Прекомерно излагање сунцу је све мање здраво, соларијуми су се показали као веома штетни и у многим земљама су забрањени. Међутим, велики број људи, нарочито жена и девојака не одустаје од преплануле боје коже, па су као нови тренд постали актуелни спрејеви, креме и лосиони за потамњивање. Какавим ризицима излажемо своју кожу, али и дисајне путеве и крвоток, питамо др Јовану Пелемиш, дерматолога.

Наташа Рашић је ангажована као члан Оперског студија Народног позоришта у Београду. Дипломирала је права и завршила мастер студије на Факултету музичких уметности. Усавршавала се у Фиренци и Бечу. Наступа на бројним концертима у земљи и иностранству. Са њом ћемо разговарати о томе како класичну музику приближити широј публици, колика је популарност опере у 21-ом веку, може ли уметност да мења свет на боље…

Уредник и водитељ Дијана Иванов Кадић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво