Читај ми!

Време расплета

Украјинац Борис Рижик, Летонац Олегс Латишевс и Француз Мехди Дифала судиће пети меч четвртфинала плеј-офа кошаркашке Евролиге између Реала и Партизана. Рижик и Дифала су судили трећи меч Партизана и Реала, одигран другог маја у Београду, када је славио мадридски клуб резултатом 82:80. Латишевс је био један од судија на другој утакмици у Мадриду, која је прекинута на минут и 40 секунди пре краја због туче играча два клуба. "Црно-бели" су овај меч добили резултатом 95:80. Утакмица између Реала и Партизана биће одиграна сутра од 21 сат у Мадриду. Тренутни резултат у серији је 2:2, а победник петог дуела  избориће пласман на завршни турнир Евролиге у Каунасу, који ће бити одржан од 19. до 21. маја. Треба веровати да ће црно-бели имати снаге, знања, умећа и стрпљења да дођу до победе када је најважније, показали су да им сласт тријумфа није непозната на паркету у Мадриду, и то два пута узастопно.

Фудбалери Реала домаћини су Манчестер ситију у првој утакмици полуфинала Лиге шампиона. Актуелни шампион Европе Реал, после освајања 20. трофеја у Купу Краља победом над Осасуном од 2:1, на стадиону `Сантјаго Бернабеу` дочекују `грађане` у својеврсној репризи прошлогодишњег полуфинала. Тада су оба клуба победила код куће, Реал у Мадриду са 3:1, а Сити у Манчестеру са 4:3, па је на крају даље отишао "краљевски клуб".У другом полуфиналном мечу сутра се састају Милан и Интер. Завршницу елитног такмичења у фудбалу најављује фудбалски тренер Милан Раставац. 

Железничар из Панчева други је сигуран суперлигаш за наредну сезону, јер има недостижних 11 бодова разлике у односу на трећепласирану екипу Прве Србије и само бод мање од тренутног лидера ИМТ-а. Председник клуба са Тамиша уверава да ће `дизелка` дати све од себе да упише свих девет преосталих бодова, из утакмица са Инђијом, Новим Садом и Јединством са Уба. Разговарамо и са Дарком Стојановићем, тренером фудбалерки Црвене звезде, које су у великом дербију савладале екипу Спартака са 1:О и наговестиле изузетно занимљив расплет шампионата. Сва је прилика да ће још један међусобни сусрет Суботичанки и црвено-белих дама одлучити ко ће бити шампион државе за ову сезону. Иначе, позната су имена ривала и у Купу Србије за девојке: Војводина ће у полуфиналу гостовати екипи ТСЦ-а, док ће Колубара бити домаћин Црвеној звезди.

Зна се и ко ће играти у полуфиналу Купа Србије за фудбалере- ТСЦ ће дочекати првака Црвену звезду, док ће Војводина угостити тим Чукаричког. Полуфиналне утакмице на програму су 17. маја, финале је заказано за 25. мај. Аргентински фудбалер Лионел Меси каријеру ће наставити у Ал Хилалу из Саудијске Арабије. Са будућим клубом потписаће највећи уговор у историји фудбала који неће бити мањи од 505 милиона доолара, извештавају француски и британски медији. О овим и другим актуелностима из света спорта у данашњем `Спортском журналу`, кога припрема Спортска редакција Радио Београда 1.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.


Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару