Читај ми!

Реприза

Све улоге Оливере Марковић

Оливера Марковић (Београд, 3. мај 1925 — Београд, 2. јул 2011) била је српска и југословенска филмска, телевизијска и позоришна глумица. Поред позоришта и филма, бавила се и певањем — нарочито романси. Играла је у свим жанровима. Глумом се активно бавила 60 година и за то време се појавила у више од 100 филмова и 40 ТВ серија. Славу је стекла већ почетком 1950-их улогама у позоришним представама "Мачка на усијаном лименом крову "Тенеси Вилијамса и "Лов на вештице" Артура Милера.

Једна од Оливериних најпознатијих улога јесте улога ''тетке''  у филмовима  "Балкан експрес",  "Балкан експрес 2 ", као и истоименој ТВ серији. Позната је и по филмовима:  "Козара",  "Сибирска леди Магбет ", "Тито и ја", "Сабирни центар",  "Мртав ’ладан",  "Мали свет " и  "Службени положај", за који је награђена Златном ареном за најбољу глумицу.

У периоду од краја 1980-их до почетка 2000-их појављивала се у серијама Синише Павића,  "Бољи живот",  "Срећни људи" и  "Породично благо". Публика је ипак највише заволела њену улогу Ангелине Савић у  "Отвореним вратима".

У емисији ћемо чути сећања Оливере Марковић на поједине догађаје из њеног живота као и на разне глумачке изазове везане за филм, телевизију и позориште. Чућемо, такође, и неколико романси у интерпретацији Оливере Марковић.

Аутор емисије: Сања Чупић

 

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво