Читај ми!

Од кимона до кичице

Последње априлско издање породичног магазина Радио Београда 1 започињемо најсвежијом информацијом да је слабовида репрезентација Србије у шаху постала првак Европе у древној игри, током емисије чућемо више детаља о такмичењу и саставу победничке екипе, која нас је све обрадовала овим успехом.

У првом делу данашње емисије бавимо се једним лепим догађајем, фудбалски клуб Раднички из Ниша обележио је век постојања и успешног рада. Горан Станковић прича нам о документарном филму кога је радио `Раднички- првих 100 година` , уз напомену да ће овај редак јубилеј бити обележаван током целе године. Наш саговорник је и Слободан Халиловић, један од бројних асова `Реала са Нишаве`.

Одбојкашки клуб Партизан је нови шампион Србије. Црно-бели су подигли трофеј намењен националном прваку, први пут после 2011. године. Екипа коју са клупе предводи Бојан Јанић освојила је триплу круну, на почетку је у Београд стигао трофеј Супер Купа, потом и Купа Србије, а сада и онај највреднији, намењен шампиону.

Наш гост у студију је капитен Партизана Милија Мрдак, МВП финалне серије. Одбојкашки клуб Партизан је нови шампион Србије. Црно-бели су подигли трофеј намењен националном прваку, први пут после 2011. године. Екипа коју са клупе предводи Бојан Јанић освојила је триплу круну, на почетку је у Београд стигао трофеј Супер Купа, потом и Купа Србије, а сада и онај највреднији, намењен шампиону. Наш гост у студију је капитен Партизана Милија Мрдак, МВП финалне серије. 

Део суботњег поподнева са нама ће провести и Синиша Лабус, који је мајстор две врсте уметности- сликарства и џудо спорта. Синиша је био и члан екипе која је победила у `Потери`, други у квизу `Стигни ме ако знаш`, учествовао је и у `Слагалици`. Шест сати дневно је за штафелајем, направио је најмање 70 портрета патријарха Павла, од којих је један поклоњен Алексеју, поглавару Руске цркве и налази се у Музеју Руске православне цркве.

Сазнаћемо и како је протекао  жреб за предстојеће кошаркашко Светско првенство, које ће се од 25. августа до 10. септембра играти у Индонезији, Јапану и Филипинима. Селекција Србије је у другом шеширу, са репрезентацијама Француске, Словеније и Литваније, извлачење се одржава у Манили.

Дамир Микец је први учесник Србије на Олимпијским играма у Паризу, биће то његово пето учешће на највећем планетарном такмичењу. Подразумева се да је друга виза резервисана за Зорану Аруновић, с којом је у миксу као Дејо и Пикси, као Боба и Брена, као Тихи и Прле. Кад год су они први оверавали визе за Олимпијске игре, те игре су нам биле плодоносне и доносиле богату жетву медаља, нека тако буде и овом приликом. Микеца данас затичемо у Новом Саду.

Чућемо и коментар о казнама изреченим кошаркашима Партизана и Реала, саговорник нам је Владимир Кузмановић. Најављујемо и реванше полуфинала плеј офа у ватерполу, играју Партизан-Нови Београд, односно Раднички-Црвена звезда, ове дуеле процењује Дејан Јововић. Пратимо и кретање резултата на утакмицама европских фудбалских шампионата, као и сусрета Супер лиге Србије, данас играју Нови Пазар и Раднички из Крагујевца, односно Војводина и Вождовац.

Без обзира на празнике, који се код нас често везују по неколико дана, доста је оних који су активни и на пољу културе, у јавном и уметничком животу. Отварају се нове изложбе, изводе премијере, много је садржаја који оплемењују душу и који су саставни део ове емисије. Неко воли спорт, неко културу, зато и кажемо: за свакога по нешто, у емисији која је као торта, ред музике, па ред спорта. Кад смо код торте, неће изостати ни уобичајени предлог јеловника витеза кулинарства Милијана Стојанића.

У реализацији емисије учествују Саша Хајдин, Катарина Епштајн и Весна Гемовић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво