Читај ми!

Бачки Моноштор: кошница, пчела, мед...

Бачки Моноштор зову „село на седам Дунава“, а тим именом броје старе рукавце напуштеног корита реке. А моћни Дунав и даље тече близу и уоквирује резерват природе Горње Подунавље, фантастичан предео дивље нетакнуте природе, познат као eвропски Амазон. И ту се сместио Бачки Моноштор и ушушкао међу столетне шуме испресецане рукавцима које је за собом оставила моћна река.

Породица Перишкић овде живи генерацијама, а генерацијама се и баве истим послом, пчеларством - из чисте љубави, још од деде данашњег домаћина. Слушаћете причу о раду, али оном неодвојивом од живота, без радног времена и одласка кући са могућношћу да заборавимо бриге. Овај посао тражи да сте увек ту, уз кошнице и пчеле. То је можда теже, али је и лепше, кад се помеша посао и живот, па то све постане једно. Уосталом, теже је увек лепше.

Причу о животу пчела, кошницама и меду, и о овом племенитом занимању, забележиле су Елизабета Арсеновић и Мирјана Никић, у Пчеларско-пољопривредном газдинству Анице и Ивице Перишкић.

 

 

Којекуда Којекуда

Autor:
Аутори: Елизабета Арсеновић и Мирјана Никић

Емисија Радио Београда 1 која ће вас, баш како јој и назив говори, водити од Келебије до Медвеђе, од Бајине Баште до Неготина - у сеоца и градове, у прошлост и будућност, у стварно и могуће. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво