Читај ми!

О чудесном силаску Благодатног огња у Јерусалиму

У првим минутима емисије представићемо рад Удружења пензионера општине Пријепоље. У граду на Лиму, старији житељи чине четвртину становништва и суочавају се са бројним проблемима, али и лепим странама трећег животног доба. Како и колико им помажу општинска организација, локална заједница и држава? Одговоре тражимо од председника Удружења пензионера општине Пријепоље Љубише Вуковића.

Данас је Велика субота, дан уочи Васкрса. О последњем дану Страсне седмице, о томе како се дочекује празник над празницима и како се на православни Васкрс, у цркви Христовог васкрсења, у Јерусалиму на Велику суботу догађа чудо силаска благодатног огња? Сазнаћемо више од Радмиле Мишев, дугогодишње уреднице православног часописа за децу „Светосавско звонце“, уреднице Дечјег програма у Радио Светигори и ауторке неколико романа и приповедака.

У знак сећања на важне датуме из историје престоног града Србије почела је традиционална манифестација Дани Београда. Наиме,16. априла 878. године први пут се у историјским документима помиње словенски назив Београда, а 19. априла 1867. године симболичном предајом кључева турских власти Београду, он поново постаје српски град. И овог пролећа, изложбе, концерти, посете позориштима, музејима и обиласци знаменитих градских улица део су манифестације Дани Београда.


Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.


Музички уредник Драган Димић.


Радио Београд Један, 10:05.


Насловна страница – Благодатни огањ у Јерусалиму (Фото/РТС)

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво