Читај ми!

Душан Кошутић, атлетичар

Гост 544. емисије је атлетичар Душан Кошутић, један од најбољих југословенских троскокаша и скакача у даљ друге половине шездесетих и почетком седамдесетих. Повремени државни репрезентативац био је шест година. Учествовао је на две Балканијаде, Европским дворанским атлетским играма у Београду 1969. и Европском првенству у Хелсинкију две године касније. Повреде су га спречиле да оствари више, па је већ у 25-ој завршио атлетску каријеру. Већ четрдесетак година су успешно бави адвокатуром.

У емисији ће између осталог говорити: о почецима баљења атлетиком, условима у Ћуприји и прослављеном тренеру Александру Петровићу. О први атлетским данима чувене Вере Николић са којом је одрастао. О својим тренерима у Партизану Радету Радовановићу и Дражи Милосављевићу. Зашто је са троскока прешао на скок у даљ? Да ли је на великим такмичењима уз себе имао стрчни штаб: тренера, масера, лекара. стручњака за исхрану?… О тренинзима током зиме и занимљивостима са путовања у иностранство. О спортском усавршавању у Келну и познанству са легендарним Милутином Шошкићем који је у то доба био један од најбољих фудбалских голмана у Западној Немачкој.

     Аутор Мирослав Нешић.

     Радио Београд Први програм од 16 до 17 часова.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво