Звезда воли уметност

Кошаркашице Црвене звезде одбраниле су титулу првака националног купа, освојивши га петнести пут у историји клуба. У студио нам долазе три најмлађе чланице шампионске екипе, девојчице које су први пут у каријери пригрлиле неки пехар, оне су будућност Звезде, каже о њима Александра Катанић, њихова искуснија клупска другарица, потврђујући да су одлично играле у финалном сусрету са екипом Арт Баскета и убедљиво савладале градског ривала на паркету у Нишу. Наше гошће су, дакле, младе кошаркашице Мина Ђурђевић, Тара Дацић и Ана Јованов.

 

Најбоља каратисткиња Србије зове се Сузана Лучић, чланица је Партизана и правиће нам друштво, уз лепе спортске приче, у овом издању породичног магазина Радио Београда 1. У среду је њој и колеги Богдану Миленковићу, најуспешнијем у конкуренцији мушкараца, члану МБ Спорта, уприличен свечани пријем, утисци су још свежи и када је у питању национални шампионат, одржан у Врњачкој Бањи.

Традиционално, у знак сећања на шеснаест погинулих колега у НАТО бомбардовању зграде РТС-а, Радио-телевизија Србије организује 24. Међународни меморијални турнир РТС "Играјмо за 16" у шест спортова. Председник организационог одбора "Играјмо за 16" Мирослав Медић каже за нашу кућу да је чување од заборава лајтмотив и главна идеја одржавања меморијалног турнира. Најављујемо и Новосадски полумаратон који се одржава 26. марта, `Џипијаду` у Трговишту,а чућемо и како се на Сајму аутомобила представља `Друмска стрела`, једина српска формула студент тима који се бави пројектовањем и израдом возила по узору на формулу 1.

Наравно, биће речи о синоћ одиграној утакмици фудбалске репрезентације Србије са Литванијом, као и сусрету кошаркаша Партизана и Олимпијакоса у оквиру 30. кола Евролиге. Најављујемо низ манифестација које се дешавају широм Србије, од `Дана сремуша` у Бачкој Паланци, `Овчарских дана`, `Салона вина` , спортско-рекреационог скупа `Рзав Цхалленге`, за професионалне тркаче, одржава се у Ариљу. Момчило Бајагић најављује концерте у `Битеф Арт кафеу` својих `Инструктора`, састава који је доживео две персоналне промене- у бенду више нису Мирослав Цветковић Цвеле и Чеда Мацура, а ко их мења- сазнаћемо лично од Бајаге.

У реализацији емисије учествују Саша Хајдин, Катарина Епштајн, Весна Гемовић и Бранислав Јерковић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво