Банкрот Банке Силицијумске долине - да ли је свет на ивици нове економске кризе?

Затварање Банке Силицијумске долине други је по величини банкрот финансијске иституције у историји САД. Упркос уверавањима америчких власти да финансијаска стабилност није угрожена, има назнака да би овај случај могао да покрене ланац банкрота и Америку, а тиме и остатак света, уведе у нову еконономску кризу. О узроцима и последицама банкрота једне од највећих америчких банака разговарамо са професором Београдске банкарске академије Исмаилом Мусабеговићем.

Пре неколико дана на адресу Владе стигло је писмо из Европске комисије у ком се тражи повлачење прелевмана на увоз млека и сирева. То је донело нову главобољу, јер се таман нашло прихватљиво решење за незадовољство произвођача млека. Проблеми у спском млекарству, су међутим, последица вишегодишњег занемаривања околности које су нас довеле у ситуацију да, у једном тренутку, на рафовима продавница није било млека. Да бисмо разумели шта су узроци, а шта последице помоћи ће нам агроаналитичар Жарко Галетин.

У српским школама од скоро неке учионице одају призоре из футуристичких филмова. Са идејом да образовање постане истински покретач развоја друштва и мерило успеха појединца почела је реализација пројекта MEJKERS LAB. Реч је о иновативном приступу едукацији и подстицању ученика да експериментишу и тако развијају сопствене афинитете и таленте. Нордеус фондација део је Групе за образовање која реализује овај пројекат, а више детаља сазнаћемо од директора стратегије и развоја Милоша Ђуричанина.

 Уредник и водитељ Оливера Стајић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво