Читај ми!

Како препознати добру сланину?

36. по реду Сланинијада у Качареву и овог фебруара окупила је љубитеље гастрономије из земље и иностранства. Све је почело у сеоској кафани далеке 1988. године, стално друштво започело је расправу о свињокољу, припреми разних специјалитета, сушењу, па и о прављењу добре сланине, а све после тога је историја. Манифестацију која је почела у четвртак и траје до недеље, за коју кажу да је најукуснија у земљи, овог јутра ће нам приближити Милан Ајдер, један од организатора и оснивача ове вишедеценијске традиције.

У недељи за нама, обележено је 70 година од смрти Уроша Предића, једног од најзначајнијих српских сликара двадесетог века. Његова заоставштина се чува у Народном музеју у Зрењанину, а овог јутра чућете како је та установа обележила годишњицу смрти славног суграђанина.

У нашем јутарњем програму најавићемо и програм „Поезија уживо" Радио Београда 2, који се наставља вечерас у Коларцу. Гост програма биће песник Ђорђо Сладоје.

Аутор и водитељ Игор Обрачевић.

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом