Стоп за навијаче Партизана

Утакмица између фудбалера молдавског Шерифа и Партизана у Лиги конференција из безбедносних разлога одиграће се без навијача.  "ФК Партизан заједно са Министарством иностраних послова Републике Србије, предузима све безбедносне мере за несметани боравак екипе и представника клуба у Молдавији. Обавештавамо све навијаче Партизана да улаз у Молдавију није могућ и, као ни присуство на утакмици", саопштио је у саопштењу београдски клуб и затражио је од навијача да не полазе на пут у Молдавију. Европска фудбалска унија (УЕФА) одлучила је још у јуну прошле године да Шериф не игра међународне утакмице на домаћем терену у Тираспољу. Тираспољ се налази у Придњестровљу, области у Молдавији која је прогласила самосталност и која се налази дуж молдавске границе са Украјином.Утакмица између Шерифа и Партизана биће одиграна у четвртак од 21 сат у Кишињеву.

Утакмицама осмине финала наставља се такмичење у Лиги шампиона. Већ првог дана на програму је велики дерби, састају се ПСЖ и Бајерн, док ће у среду РТС преносити дуел из Дортмунда, где играју Борусија и Челси. Осмина финала игра се и следеће седмице, када ће у дербију копља укрстити Ливерпул и мадридски Реал.После три и по месеца паузе, поново се играју мечеви у Лиги шампиона. Прве утакмице осмине финала на програму су ове и следеће седмице, док ћемо све учеснике четвртфинала сазнати тек средином марта.Најбољих 16 екипа из лигашке фазе такмичења наставило је поход ка "ушатом пехару", а наслов првака брани мадридски Реал, који је у међувремену успешно одбранио част Европе - поставши клупски шампион света. 

Већ првог дана борби за четвртфинале игра се велики дерби, у Паризу се састају Пари Сен-Жермен и Бајерн из Минхена.Биће то својеврсна реприза финала из 2020. године, када је у "корона сезони" Бајерн савладао Парижане голом Кингслија Комана и освојио шесту титулу шампиона Европе у историји. У другом мечу вечери играју Милан и Тотенхем, такође од 21 час. Чућемо шта уочи ових сусрета мисли фудбалски тренер Милован Рајевац.

Све је спремно за осми Белграде Индоор Меетинг који ће бити одржан у среду 15. фебруара у Атлетској дворани на Бањици, а на којем ће такмичити атлетичари из преко 35 земаља Европе и Света. Иако је првобитно митинг требало да почне у 16.30 часова, због непогода које су задесиле Турску, Првенство Балкана које је требало да буде одржано овог викенда је отказано, али је одређен број атлетичара изразио жељу да такмичи на нашем митингу, а Српски атлетски савез је одлучио да помогне атлетичарима те ће Белграде Индоор Меетинг почети у 15.20 часова, док ће званично отварање бити у 17 часова.

Разговарамо и са Ставром Рашковићем, који је од пре неколико дана генерални директор Спортског друштва Раднички из Крагујевца. Клуб се с успехом такмичи у Супер лиги, у Првој играју његове две екипе, Б тимови,а најважније за све њих је чињеница да ће већ ускоро рукомезаши добити свој дом, за кога се управо завршавају последње припреме, везане за грејање. Играчи ће, када и то буде решено , моћи да раде само оно што најбоље знају- да играју рукомет.

У данашњој емисији, као и обично, биће доста актуелности из домаћег и међународног спорта. У `Спортском журналу` можете чути оно о чему ћете сутра читати у штампи. Емисију припрема Спортска редакција Радио Београда 1.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

 

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару