Читај ми!

Хет-трик под обручима  

Србија је јуче играла на три фронта у Европи и забележила све саме победе, од женске кошаркашке репрезентације, до играча Црвене звезде и Партизана. Даме су обезбедиле пласман на овогодишње Европско првенство у Израелу и Словенији, пошто су савладале селекцију Хрватске са убедљивих 85:57. Србија је тако уписала и трећу победу у Групи Е квалификација и директно се пласирала на шампионат Европе где ће од 15. до 25. јуна бранити титулу освојену 2021. године. Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу Макабија 89:86 у оквиру 24. кола Евролиге. Црвено-бели су овим тријумфом прекинилу низ од четири пораза и убележили су једанаесту победу у досадашњем делу сезоне елитног кошаркашког такмичења у Европи. Партизанова серија победа се наставља, црно-бели су били надмоћни против Бајерна у Минхену и забележили тријумф резултатом 82:71. О европским утакмицама наших клубова разговарамо са кошаркашким тренером Жељком Лукајићем.

Данас се играју прве две утакмице другог кола наставка шампионата Супер лиге Србије. Већ од 16 часова у Сурдулици, где је протеклих дана било чак и десет степени испод нуле, Радник дочекује екипу Младости из Лучана, док вечерас на Бановом Брду играју Чукарички и Раднички из Крагујевца. Сутра у 14 часова Црвена звезда је гост Вождовца, док је у вечерњем термину Партизан домаћин новосадској екипи Младост ГАТ. За наш програм говоре тренери Славољуб Ђорђевић, Душан Керкез, Милош Милојевић и Гордан Петрић. 

Одбојкашки тренер и аналитичар Никола Јерковић коментарише вести да ће мушка одбојкашка репрезентација Србије у петом издању Лиге нација, са веома јаким ривалима, играти у Нагоји, Ротердаму и Анахајму. Искористили смо прилику да попричамо и о девојкама које води с клупе, женском клубу Инђија, просле брилијантне победем без изгубљеног сета, над фаворизованом екипом ТЕНТ-а. Овог викенда Инђија гостује у Земуну, на паркету хале Пинки, где им је домаћин Ас из Батајнице. 

Сутра почиње Светско првенство у аматерском ММА, у пет постављених октагона у `Штарк Арени`, до 18. фебруара учествоваће борци из преко 60 земаља. Промотер Светског првенства је  професионалац Александар Ракић, наш државни репрезентативац, који ће бити и учесник последњег ревијалног дана 19. фебруара, када ће се - по узору на највеће светске догађаје- професионални борци такмичити у такозваном брејву.

Биће, свакако, и других вести из домаћег и међународног спорта. Рецимо, она која нам је управо стигла- најбољи тенисер света Новак Ђоковић доставио је документацију и поднео молбу за добијање посебне дозволе за улазак у САД, како би заиграо на мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију, изјавио његов брат Ђорђе. У нади да ће се све лепо завршити и први тенисер света поново моћи да показује своје богато умеће свуда у свету, на реализацији ове емисије раде чланови Спортске редакције Радио Београда 1.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару