Читај ми!

Пирот у два залогаја - пеглане кобасице и пица са јагњетином

У овој емисији доносимо не једну, него две приче, о два гастрономска специјалитета пиротског краја. Први је традиционалан и већ многима добро познат – чувена пеглана кобасица, а други је нов и необичан за нашу земљи, макар по својој основи – старопланинска пица са јагњетином.

Представићемо вам Далибора Тошића, јединог сертификованог произвођача пеглане кобасице од многих у Пироту, чија „Боемска потковица" носи и жиг „Чуваркућа - најбоље из Србије". Осим што је наставио породичну традицију, Далибор ће ускоро отворити и Музеј пеглане кобасице. 

После Далибора, упознаћете и Соњу Стојановић, пица мајстора, односно мајсторицу, светски познату и вишеструко награђивану, која је, заједно са супругом, била довољно храбра да комбинујући локалне производе на добро познатој округлој подлози од теста, испише нека потпуно нова поглавља у историји сигурно једног од глобално најпопуларнијих јела и поноса Италије - пице.

Обе приче забележиле - а и пробале - Мирјана Никић и Елизабета Арсеновић.

 

 

Којекуда Којекуда

Autor:
Аутори: Елизабета Арсеновић и Мирјана Никић

Емисија Радио Београда 1 која ће вас, баш како јој и назив говори, водити од Келебије до Медвеђе, од Бајине Баште до Неготина - у сеоца и градове, у прошлост и будућност, у стварно и могуће. [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње