Читај ми!

Само пет гемова за Алекса

Изузетно убедљиво, Новак Ђоковић савладао је Алекса де Минора са 3:0 (6:2, 6:1, 6:2) на "Род Лејвер арени" и пласирао се у четвртфинале Аустралијан опена. Српски тенисер у осмини финала одиграо свој најбољи меч на турниру. Наредни противник, у среду, биће му Рус Андреј Рубљов, Андреј Рубљов, који је у веома неизвесном мечу победио младог Данца Рунеа. Биће то њихов четврти међусобни дуел, а Новак води са 2:1 у победама. 

Рукометна репрезентација Србије од 18 часова са Холандијом игра последњи меч на Светском првенству. Пораз од Норвешке угасио је шансе националне селекције Србије за пласман у четвртфинале Светског првенства. Екипа Тонија Ђироне свесна је шта је могла, а није успела да постигне.  Меч нема такмичарског значаја, али би победа за завршетак учешћа са Светског првенства добродошла за самопоуздање играча, потребно у наредним изазовима. Разговарамо са рукометним тренером Александром Брковићем, вођом пута нашег државног тима у Катовицама.

Са фудбалским стручњаком Иваном Голцем разговарамо о енглеској Премијер лиги, у којој води лондонски Арсенал, рекли бисмо- ни крив ни дужан. Ливерпул и Челзи су на деветом и десетом месту, док Саутемптон држи фењер. Наша фудбалска репрезентација, састављена углавном од играча из српске лиге, прексутра игра са комбинованим саставом САД у Лос Анђелесу. Чућемо шта уочи овог меча кажу селектор Дтаган Стојковић Пикси, спортски директор Стеван Стојановић, као и играчи Никола Штулић, Лука Илић, Марко Ивезић и Вељко Симић. 

Свечано проглашење најбољих спортиста са инвалидитетом Београда одржано је данас. Осим спортиста који  нас својим резултатима сваке године мотивишу да још више радимо, захвалност је упућена ињиховим драгоценим партнерима, институцијама , спонзорима и донаторима који нас подржавају сваке године и доприносе развоју спорта особа са инвалидитетом. Разговарамо са Драженком Митровићем, председником Савеза од 2020 године и једним од наших најуспешнијих параолимпијаца.  Он је, подсећања ради, освајач сребрне медаље у бацању диска на Параолимпијским играма у Пекингу и Лондону. Освајач медаља на Светским и европским првенствима од 2005 до 2013 године у дисциплинама бацање диска, копља и кугле.

О овим и другим информацијама из света спорта можете слушати на програму Радио Београда 1. Пратите данас у `Спортском журналу` оно о чему ћете сутра моћи да читате на новинским ступцима. У реализацији емисије учествују Жарко Бован, Весна Гемовић, Слободан Малетић и Милан Биговић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару