Читај ми!

Операција Алжир

Рукометна репрезентација Србије први меч на Светском првенству 2023. године игра са селекцијом Алжира у Катовицама у оквиру Групе Е. Први меч на турниру је од велике важности, што због уигравања екипе за даљи ток такмичења, што због самопоуздања, али и кориговања евентуалних грешака у наредним утакмицама. Противник Србије у првом колу прелиминарне фазе Светског првенства је Алжир, репрезентација коју селектор "орлова" Тони Ђирона одлично познаје, јер је као селектор Туниса имао прилике да се надиграва са Алжирцима. Овај меч за "орлове" може бити добра увертира за следећи у којем се састају са Немачком, премда на терену морају показати да су бољи од ривала из Алжира. Утакмица је на програму у 20.30 часова уз пренос на Другом телевизијском програму РТС-а.

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником УЕФА Александром Чеферином са којим је разговарао о јачању сарадње, заједничким активностима у погледу промоције највиших вредности за које се залаже европска кућа фудбала, као и о великим пројектима у које наша земља улаже у складу са највишим стандардима УЕФА.

Српски тенисер Новак Ђоковић испраћен је великим аплаузом аустралијске публике у "Род Лејвер" арени при изласку на егзибициони меч са Ником Кирјосом. Због читаве ситуације из јануара 2022. било је велико питање како ће Аустралијанци дочекати Ђоковића, човека који је највише пута освајао гренд слем у Мелбурну.Новак је одлично примљен у Аделејду,  са великим бројем навијача пореклом са ових простора. Али, овде се ради о дуелу са домаћим Ником Кирјосом, пред пуном "Род Лејвер" ареном од 15.000 места. Притом, све карте су распродате за сат времена.Новак Ђоковић је достојно најављен од стране званичног спикера и при изласку на терен је испраћен аплаузима и овацијама. Са тениским стручњацима, анализирамо шансе Ђоковића за освајање десете титуле значајног Грен слема, на коме је чак девет пута пехар односио кући. Данас је наш саговорник, по том питању, Слободан Војиновић, директор тениског клуба Црвена звезда. 

Одлична одбојкашка представа је за нама у Купу изазивача, где се за улазак међу најбоље екипе такмиче Јединство из Старе Пазове и Уб. У првом дуелу, одиграном у Новој Пазови, гошће су биле боље и славиле после пет сетова. Тренер Уба Маријана Боричић, са којом разговарамо данас, слаже се само делимично да је искуство на њиховој страни, јер и играчице Јединства- иако млађе- дуго играју заједно, познају се у душу, није ни чудо што су доминанстне у домаћем шампионату. И када је у питању реванш, Маријана је опрезна, каже да нема говора о томе да је све решено, и тада ће играчице на паркету морати да пруже максимум, без обзира што су и једна и друга екипа још увек у фази припрема за наставак сезоне.

Кошаркаши Црвене звезде убедљиво су савладали екипу Монака 92:68 у оквиру 19. кола Евролиге. Београдски црвено-бели остварили су десету победу у досадашњем делу сезоне у елитном кошаркашком такмичењу. Кошаркаши Партизана вечерас од 20.30 часова у `Штарк арени` дочекују шпанску Басконију у мечу 19. кола Евролиге. Долази Басконија, екипа која је у једном тренутку била првопласирана на табели после низа од шест тријумфа. Сада је у периоду слабијих игара после пораза од Албе и Бајерна у претходна два кола.С обзиром на стање у екипи Басконије, Партизан има велику шансу да се реваншира. Црно-бели имају прилику за реванш после болног пораза у другом колу 103:96 у Виторији, после продужетка.

Актуелне информације из домаћег међународног спорта можете слушати овог поподнева у `Спортском журналу`. Пратите на програму Радио Београда 1 оно о чему ћете сутра читати у штампи. У реализацији емисије учествују Иван Петровић, Снежана Пантовић, Дејан Николић и Весна Гемовић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару